Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές-Κέρδη 0,7% για DAX

Η θετική πορεία μετοχών τραπεζών αλλά και αυτοκινητοβιομηχανιών διατηρεί σε ανοδική τροχιά τις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX 30 να σημειώνει κέρδη 0,7%. Εν αναμονή της ανεργίας στις ΗΠΑ οι επενδυτές.

Η θετική πορεία των τραπεζικών τίτλων, αλλά και αυτοκινητοβιομηχανιών οδηγεί υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή να στρέφεται στη σημερινή ανακοίνωση για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Οι τραπεζικές μετοχές ακολουθούν ανοδική πορεία, καθώς οι αγορές θεωρούν βέβαιο πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πράξει «τα πάντα» προκειμένου να διασώσει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα. Σημειώνεται ότι την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Timothy Geithner θα ανακοινώσει ένα «δεύτερο πακέτο» στήριξης των τραπεζών.

Σε ανοδική πορεία και οι μετοχές συγκεκριμένων αυτοκινητοβιομηχανιών. Κέρδη 15% για τον τίτλο της Volvo, καθώς ο όμιλος παρά τις υψηλές ζημίες του δεν προχωρά σε διακοπή παροχής μερίσματος, ενώ κέρδη 5,9% καταγράφει ο τίτλος της BMW, λόγω πρόβλεψης ότι οι πωλήσεις της θα παραμείνουν «υγιείς» και εντός του δύσκολου 2009.

Στο 2,3% η άνοδος για τον τίτλο της BNP Paribas, ενώ περισσότερο «συγκρατημένη» εμφανίζεται η πορεία της Deutsche Bank, με κέρδη 0,6%. Ισχυρή άνοδος 9% για τον τίτλο της Infineon Technologies, καθώς οι ζημίες της ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αγορών.

Άνοδο 0,76% για DAX 30 στις 4.546 μονάδες, με τον FTSE 100 να κινείται 0,62% υψηλότερα στις 4.255 μονάδες και τον CAC 40 να ενισχύεται 0,52% στις 3.082 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v