Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος εβδομάδας με μηδενισμό απωλειών 2009

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε ο Stoxx 600, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς οι επενδυτές δείχνουν βέβαιοι ότι οι κυβερνήσεις θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς οι επενδυτές δείχνουν βέβαιοι ότι οι κυβερνήσεις θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση.

Τα δυσχερή μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ και αφορούν την ανεργία δεν επηρέασαν την αγοραστική δεινότητα των επενδυτών καθώς είναι εμφανής η προσδοκία, πως το πολυαναμενόμενο σχέδιο διάσωσης της κυβέρνησης Obama, (που θα ανακοινωθεί σε τρεις μέρες), θα ψηφιστεί από τη Γερουσία.

Αναλυτικά, ο Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 2,07%, στις 198,53 μονάδες με τον δείκτη να μηδενίζει τις απώλειες του 2009.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 1,49% διαμορφωμένος στις 4.291,87 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία. Ο δείκτης DAX έκλεισε υψηλότερα κατά 2,97% στις 4.644,63 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε κέρδη 1,84% στις 3.122,79 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη 16% κατέγραψε ο τίτλος της Volvo, καθώς η ανακοίνωση ότι δεν πρόκειται να «κόψει» το ετήσιο μέρισμά της, ικανοποίησε τους επενδυτές, ενώ κατά 9% υψηλότερα έκλεισε η μετοχή της Infineon Technologies, καθώς ανακοίνωσε ζημίες αρκετά χαμηλότερες των εκτιμήσεων.

Παράλληλα, με κέρδη 4,9% έκλεισε τη συνεδρίαση η μετοχή της BNP Paribas, με άνοδο 12% η BMW και απώλειες 3.5% κατέγραψε η μετοχή της Volkswagen.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v