Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην Ευρώπη-Σταθεροποίηση στα futures

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τις ευρωπαϊκές αγορές, με στήριξη από μετοχές εταιρικών που ικανοποίησαν με τα οικονομικά τους μεγέθη, ενώ σταθεροποιητική πορεία ακολουθούν τα futures της Wall Street.

Παραμένουν σε τροχιά ανόδου οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς αρκετές μετοχές εταιρειών που σήμερα ανακοίνωσαν ικανοποιητικά οικονομικά μεγέθη, κινούνται υψηλότερα.

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής, καθώς βρίσκονται εν αναμονή τον στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, με την αγορά να έχει προβλέψει ότι θα ενισχυθεί στο 7,5% έναντι 7,2% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Σημαντικά κέρδη για τον τίτλο της BNP Paribas, ο οποίος κινείται 5% υψηλότερα, ενώ άνοδο της τάξης του 2,3% καταγράφει η Deutsche Bank.

Οι τραπεζικές μετοχές κινούνται ανοδικά στηριζόμενες στην προοπτική της ανακοίνωσης, την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, νέων μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner, για στήριξη του χρηματοοικονομικού συστήματος της χώρας.

Ισχυρά κέρδη 12,8% για τον τίτλο της Volvo, καθώς η ανακοίνωση ότι δεν πρόκειται να «κόψει» το ετήσιο μέρισμά της, ικανοποίησε τους επενδυτές, ενώ κατά 8,9% υψηλότερα κινείται η μετοχή της Infineon Technologies, καθώς ανακοίνωσε ζημίες αρκετά χαμηλότερες των εκτιμήσεων.

Άνοδος 1,07% για τον DAX 30 στις 4.558 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,84% στις 4.264 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,85% υψηλότερα στις 3.092 μονάδες.

Σε θετική πορεία κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να σημειώνει κέρδη 0,26%, τον S&P 500 να ενισχύεται 0,24% και τον Nasdaq να κινείται 0,77% υψηλότερα.

Πέραν των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ, θα ανακοινωθεί και η πορεία της καταναλωτικής πίστης στην χώρα για τον Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v