Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στην Ασία

Η υποχώρηση των μετοχών τραπεζικών ομίλων «διέγραψε» τα αρχικά κέρδη των κορυφαίων ασιατικών αγορών, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την πορεία του  κλάδου. Πτώση 1,3% για Nikkei.

Οι ανησυχίες για την πορεία του χρηματοοικονομικού κλάδου στο σύνολό του αλλά και την «ικανότητά» του να συγκεντρώσει νέα κεφάλαια αντέστρεψαν το αρχικά θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές, οδηγώντας χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες.

Πτώση 14% για τον τίτλο της Nomura Holdings, μετά την ανακοίνωση του ομίλου ότι πιθανώς να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να στηρίξει την ρευστότητά του.

Οριακές απώλειες 0,1% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο πέντε προς τέσσερα. Πτώση 1,33% για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκαν οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους Hang Seng και Kospi να υποχωρούν 0,13% και 0,63% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα σε θετική τροχιά κινήθηκαν τα χρηματιστήρια Αυστραλίας και Κίνας, όπου ο ASX σημείωσε κέρδη 1,12%, ενώ κατά 1,70% υψηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Η αισιοδοξία για το νέο «πακέτο» στήριξης τραπεζών και οικονομίας ήταν αρκετή για να οδηγήσει ισχυρά υψηλότερα την Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Έτσι, ο Dow Jones ενισχύθηκε 2,70% στις 8280,59 μονάδες, ο S&P 2,69% στις 868,60 μονάδες και ο Nasdaq 2,94% στις 1591,71 μονάδες.

Σε πτωτική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί 27 μονάδες, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 11 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 33 μονάδες χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v