Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στις ευρωαγορές και futures της Wall

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές και στα futures της Wall, καθώς οι επενδυτές περιμένουν κάποια καθοριστική εξέλιξη στο «πακέτο Obama» που θα δικαιολογήσει την παραμονή τους στις αγορές αξιών.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν σε Ευρώπη, Ασία και futures Wall, καθώς όλοι οι επενδυτές περιμένουν κάποια καθοριστική εξέλιξη στο «πακέτο οικονομικής βοήθειας των ΗΠΑ, που θα στηρίξει την παραμονή τους στις αγορές αξιών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,11% στις 4.259 μονάδες, ο DAX 1,46% στις 4.598 μονάδες και ο CAC 1,34% στις 3.092 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες στις ευρωπαϊκές συναλλαγές εμφανίζουν οι εταιρίες που εξαρτώνται περισσότερο από τον οικονομικό κύκλο. Οι τιμές των εμπορευμάτων υποχωρούν και η μετοχή της παραγωγού Vedanta Resources εμφανίζει απώλειες 4%.

Η Nordea Bank βυθίζεται 4,7% κατόπιν της ανακοίνωσης ότι θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου, εξαιτίας μεγάλης ανόδου στις ζημίες δανείων.

Η UBS κινείται σταθεροποιητικά, έχοντας εμφανίσει κέρδη έως 7,1% και απώλειες έως 2,7% κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, κατόπιν ανακοινωσης αποτελεσματών δ΄τριμήνου.

Η Volvo υποχωρεί 4,9% κατόπιν υποβάθμισης σε «sell» από την Citigroup.

Ο δείκτης MSCI World υποχωρεί για πρώτη συνεδρίαση μετα από έξι κερδοφόρες.

Οι προθεσμιακές αγορές της Wall Street προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες σε ποσοστό 0,8%-1%.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις εξελίξεις όσον αφορά το πακέτο οικονομικής αρωγής 800 δισ. δολ. και άνω που προτείνει η κυβέρνηση Obama.

Το πρόγραμμα εξασφάλισε μια κρίσιμη διαδικαστική έγκριση στην Γερουσία χθες και οι κυβερνητικοί παράγοντες ευελπιστούν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έως το τέλος της εβδομάδας.

Ο υπουργός Οικονομικών Timothy Geithner θα αποκαλύψει σήμερα ένα πρόγραμμα διάσωσης του χρηματοοικονομικού κλάδου, που θα δώσει το «στίγμα» για την αποτελεσματικότητα όλου του πακέτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v