Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές

Με άνοδο έκλεισαν για δεύτερη ημέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα της Barclay’s αναπτέρωσαν το ηθικό των επενδυτών που προσδοκούν καλύτερες μέρες των αγορών.

Με άνοδο έκλεισαν για δεύτερη διαδοχική ημέρα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα της Barclay’s αναπτέρωσαν το ηθικό των επενδυτών που προσδοκούν καλύτερες μέρες των αγορών.

Νωρίς το πρωί, η γνωστοποίηση από κυβερνητικές πηγές των ΗΠΑ ότι το νέο πακέτο διάσωσης της κυβέρνησης Obama θα ανακοινωθεί με μια μέρα καθυστέρηση προκειμένου ο νέος πρόεδρος να εστιάσει την προσοχή του στην υπερψήφιση του σχεδίου από τη Γερουσία, δίχασε τους επενδυτές και οδήγησε τους δείκτες σε αρνητικό έδαφος.

Αναλυτικά, ο Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,69%, στις 199,90 μονάδες, με τα κέρδη έτους 2009 να ενισχύονται στο 0,6%. Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Παρασκευή ο Stoxx 600 μηδένισε τις απώλειες έτους.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε οριακή άνοδο 0,37% διαμορφωμένος στις 4.307,61 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία. Ο δείκτης DAX έκλεισε υψηλότερα κατά 0,48% στις 4.666,82 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,39% στις 3.134,87 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη 11% κατέγραψε ο τίτλος της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Μεγάλης Βρετανίας, Barclays, άνοδο 7,2% σημείωσε η μετοχή της Citroen και υψηλότερα κατά 3,9% έκλεισε η μετοχή της Peugeot μετά την επίσημη ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης ότι θα ενισχύσει οικονομικά τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v