Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στην Ευρώπη λόγω αποτελεσμάτων κ' πακέτου

Τρίτη διαδοχική πτώση κατέγραψαν οι ευρωαγορές καθώς τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με το πακέτο στήριξης Obama που προβλημάτισε, οδήγησε τους επενδυτές σε μαζικές ρευστοποιήσεις.

Τρίτη διαδοχική πτώση κατέγραψαν οι ευρωαγορές καθώς τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με το πακέτο στήριξης του Timothy Geithner που φαίνεται να μην πείθει για την αποτελεσματικότητά του, οδήγησε τους επενδυτές σε μαζικές ρευστοποιήσεις.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 1,55%, στις 190,14 μονάδες ενώ υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης στις πρώτες έξι συνεδριάσεις του μήνα, είχε κερδίσει 4,3% καθώς οι επενδυτές ανέμεναν με αισιοδοξία το νέο πακέτο Obama.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,76% διαμορφωμένος στις 4.202,24 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία. Ο δείκτης DAX έκλεισε χαμηλότερα κατά 2,70% στις 4.407,56 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε απώλειες 2,09% στις 2.964,34 μονάδες.

Η αποχώρησης του επικεφαλής του ασφαλιστικού ομίλου της Swiss Reinsurance ώθησε υψηλότερα τη μετοχή κατά 5%.

Η υποβάθμιση της γερμανικής τράπεζας Commerzbank από τη Morgan Stanley, οδήγησε τη μετοχή χαμηλότερα κατά 4,4%.

Η Cap Gemini υποχώρησε 6% μετά την ανακοίνωση της ετήσιας αύξησης κερδών  κατά 2,5% στα 451 εκατ. ευρώ ενώ αντίθετα, η Renault ενισχύθηκε κατά 5% παρά την ανακοίνωση μεγαλύτερων των αναμενόμενων ζημιών β΄εξαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v