Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στις ευρωαγορές

Απώλειες, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καταγράφουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με το σχέδιο στήριξης του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Σε θετικό έδαφος περνούν οι ευρωαγορές, με το σχέδιο στήριξης του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Σημαντικές πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, με τις μετοχές της BNP Paribas α υποχωρούν έως και 4,1% και της Barclays έως και 8,1% στο ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου καταγράφει άνοδο 0,2% στις 4.221 μονάδες, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,17%, ενώ ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι εμφανίζει οριακές απώλειες 0,01% στις 3.020 μονάδες. 

Σημειώνεται ότι και τα τρία χρηματιστήρια άνοιξαν με ήπιες απώλειες, μετά τη χθεσινή "καταιγίδα" στη Wall Street, με τον Dow Jones να εμφανίζει απώλειες 4,6%, κάτω και από τις 7.900 μονάδες.

Πιέσεις καταγράφηκαν νωρίτερα και στην Ασία, με το Τόκιο να παραμένει κλειστό, και τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού να υποχωρεί κατά 2,4%.

Στην σχετική βελτίωση του κλίματος συνηγορούν και τα futures της αμερικανικής αγοράς, τα οποία παραπέμπουν σε διστακτική ανάκαμψη.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v