Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποτελέσματα & μέτρα Obama πιέζουν τις ευρωαγορές

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα εταιριών όπως η EdF και η Diageo, σε συνδυασμό με τις αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των μέτρων Obama, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα χειρότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι Diageo και Electricite de France.

Το κλίμα επιβαρύνεται και από τις αμφιβολίες που εκφράζουν οι επενδυτές για την αποτελεσματικότητα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Obama.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE υποχωρεί κατά 1,44%, ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη κινείται 1,13% χαμηλότερα, ενώ απώλειες 1,35% καταγράφει ο δείκτης CAC του Παρισιού.

Η μετοχή της Electricite de France και ο τίτλος της Diageo υποχωρούν 4% και πλέον έκαστη, κατόπιν ανακοίνωσης απογοητευτικών αποτελεσμάτων.

Στον αντίποδα, η ABB ενισχύεται 2,4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η Swiss Reinsurance εκτινάσσεται 5,1% μετά την παραίτηση του επικεφαλής Jacques Aigrain.

Πιέσεις επικρατούν και στον πετρελαϊκό κλάδο, κατόπιν της διολίσθησης των τιμών του πετρελαίου 4% και πλέον. Η μετοχή της BP υποχωρεί 1,3% και της Shell 1,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v