Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Έρμαιο» η μετοχή της Lloyds (-22%) λόγω HBOS

Εντονη μεταβλητότητα υπέστη η μετοχή της Lloyds Banking Group, εξαιτίας ανησυχιών ότι η βρετανική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πλήρη εθνικοποίηση του οίκου, μετά τις δραματικές ζημίες της HBOS.

«Έρμαιο» η μετοχή της Lloyds (-22%) λόγω HBOS
Εντονη μεταβλητότητα υπέστη η μετοχή της Lloyds Banking Group, εξαιτίας των ανησυχιών ότι η βρετανική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πλήρη εθνικοποίηση του οίκου, μετά την ανακοίνωση ότι η HBOS, με την οποία συγχωνεύθηκε η Lloyds κατά την διάρκεια της κρίσης, εμφάνισε μεγαλύτερες των αναμενόμενων ζημίες στο 2008 (10 δισ. στερλίνες).

Η υποβάθμιση της σύστασης της Moody's για την μετοχή της Lloyds εξαιτίας «των μεγάλων προβλημάτων και του επικίνδυνου ανοίγματος με την HBOS» επέτεινε τις πιέσεις.

Ο τίτλος της Lloyds Banking Group βυθίστηκε έως 22% στις πρωινές ευρωπαϊκές συναλλαγές, αλλά στη συνέχεια ανέκτησε μεγάλο τμήμα των απωλειών, όταν η βρετανική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι δεν προτίθεται να εθνικοποιήσει τον βρετανικό οίκο.

Ορισμένοι παρατηρητές κατηγορούν την βρετανική κυβέρνηση ότι υποχρέωσε την υγιή και σώφρονα Lloyds να συγχωνευθεί με την τοξική HBOS για να μην έλθει στην δύσκολη θέση να εθνικοποιήσει τον σκοτσέζικο οίκο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v