Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ευρωαγορές-Κλειστή η Wall Street

Σε πορεία υποχώρησης κινούνται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τις πιέσεις να ασκούνται σε τράπεζες και αυτοκινητοβιομηχανίες. Απώλειες 0,85% για DAX 30, κλειστή λόγω αργίας η Wall Street.

Αρνητικό το ξεκίνημα της εβδομάδας για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τις πιέσεις να ασκούνται σε μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών αλλά και εταιρειών που έχουν ισχυρή «έκθεση» στην Ασία και κυρίως στην ιαπωνική αγορά.

Η ανακοίνωση για συρρίκνωση –σε ετήσια βάση- κατά 12,7% της ιαπωνικής οικονομίας στο γ’ τρίμηνο του δημοσιονομικού έτους 2008-2009 ήταν αρκετή για να επαναφέρει στο προσκήνιο τη σφοδρότητα της κρίσης και να αφυπνίσει τις διαθέσεις των επενδυτών για ρευστοποιήσεις.

Σαφώς η σημερινή αργία στην Wall Street –λόγω του εορτασμού της ημερομηνίας γέννησης του George Washington- περιορίζει αρκετά το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Πτώση 3,4% για τον τίτλο της Daimler, μετά την υποβάθμιση της σύστασής της από την UBS, ενώ σταθερά σε «κλοιό» παραμένει η μετοχή της Lloyds, η οποία υποχωρεί 17,4%.

Σε επίπεδο βασικών δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί σε ποσοστό της τάξης του 0,85% στις 4.375 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 0,48% στις 4.169 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,87% χαμηλότερα στο επίπεδο των 2.971 μονάδων.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν και στις ασιατικές αγορές, με τον δείκτη Nikkei να υποχωρεί 0,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v