Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Η βύθιση της ιαπωνικής οικονομίας με ετήσια συρρίκνωση του ΑΕΠ 12,7% σε συνδυασμό με δυσμενείς προβλέψεις για τράπεζες και αυτοκινητοβιομηχανίες ασκούν πιέσεις στις ευρωαγορές. Πτώση DAX 0,6% . Κλειστή η Wall.

Σταθερά πτωτικά κινούνται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ανακοίνωση για συρρίκνωση του ιαπωνικού ΑΕΠ κατά 12,7% στο γ’ τρίμηνο (σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι) αλλά και ανησυχίες για την πορεία των τραπεζικών τίτλων.

Η υποβάθμιση της σύστασης της Daimler (-1%) από την UBS αλλά και έκθεση της JPMorgan σύμφωνα με την οποία η Deutsche Bank (-3,1%) έχει ανάγκη επιπλέον 5 δισ. ευρώ, αποτελούν τις δύο βασικές αιτίες για την πτωτική πορεία αυτοκινητοβιομηχανιών και τραπεζικών τίτλων.

Συνεχίζονται οι πιέσεις για τη μετοχή της Lloyds (-5,21%), ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται οι τίτλοι των Barclays (-2%), BNP Paribas (-0,8%) και RBS (-3,6%), μετά από δημοσίευμα των «Sunday Times» για πιθανή μείωση έως και 20.000 θέσεων εργασίας.

Η έλλειψη συνεδρίασης στην Wall Street –λόγω εορτασμού για τον George Washington- σαφώς περιορίζει έως ένα βαθμό το επενδυτικό ενδιαφέρον και «συγκρατεί» τους όγκους συναλλαγών.

Απώλειες 0,6% για τον MSCI World, ενώ ο DJ Stoxx 600 κινείται 0,9% χαμηλότερα. Σε ανάλογη πορεία κινούνται και οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον DAX 30 να υποχωρεί 0,64% στις 4.385 μονάδες, τον FTSE 100 να καταγράφει απώλειες 0,26% στις 4.178 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,53% χαμηλότερα στο επίπεδο των 2.982 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v