Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στην Ευρώπη-Κλειστή η Wall

Ήπιες πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Χαμηλοί όγκοι συναλλαγών και περιορισμένο ενδιαφέρον, δεδομένης της σημερινής αργίας στην Wall Street.

Σε αρνητικό έδαφος, αλλά όχι με ισχυρές απώλειες, κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις τράπεζες να βρίσκονται –σταθερά- στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, καθώς τόσο επίσημες ανακοινώσεις όσο και δημοσιεύματα σκιαγραφούν ένα εξαιρετικά δύσκολο παρόν και μέλλον για τον κλάδο.

Αργία στην Wall Street, λόγω του εορτασμού στην μνήμη του George Washington, γεγονός το οποίο περιορίζει το επενδυτικό ενδιαφέρον και επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Σε κατάσταση σοκ βρέθηκαν πάντως επενδυτές αλλά και αναλυτές μετά την ανακοίνωση για συρρίκνωση της ιαπωνικής οικονομίας 12,7% στο γ’ τρίμηνο του δημοσιονομικού έτους 2008-2009, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Κατά 2,6% χαμηλότερα κινείται ο τίτλος της Deutsche Bank, μετά από έκθεση της JPMorgan, στην οποία αναφέρεται ότι η τράπεζα έχει ανάγκη επιπλέον πέντε δισ. ευρώ. Πτώση 1,36% για την μετοχή της BNP Paribas.

Απώλειες 0,6% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, με τον πανευρωπαϊκό DJ Stoxx 600 να υποχωρεί 0,7%. Σε ανάλογη πορεία κινούνται και οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες με τον DAX 30 να υποχωρεί 0,24% στις 4.402 μονάδες, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 0,57% στις 4.167 μονάδες, ενώ ο CAC 40 κινείται 0,46% χαμηλότερα στις 2.983 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v