Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Παγκόσμια Τράπεζα "έριξε" την Ασία

Οι δυσοίωνες προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας τόσο για την παγκόσμια οικονομία όσο και για τις αναδυόμενες αγορές, οδήγησε σε ισχυρή πτώση τις ασιατικές αγορές. Απώλειες 1,2% για Nikkei, 3% για Κίνα.

Η πρόβλεψη της Παγκόσμιας Τράπεζας ότι η παγκόσμια οικονομία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την χειρότερη πορεία της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ οι αναδυόμενες αγορές θα αντιμετωπίσουν «έλλειμμα» χρηματοδότησης, ήταν αρκετή για να οδηγήσει σε πτώση τις ασιατικές αγορές.

Τραπεζικοί τίτλοι και μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών ηγήθηκαν τις πτώσεις, καθώς εδραιώνεται η άποψη ότι η εταιρική κερδοφορία θα συνεχίσει την πορεία ισχυρής υποχώρησης.

Απώλειες 3% για την Honda Motors, ενώ σε χαμηλό 12 ετών «προσγειώθηκε» η μετοχή της HSBC στη αγορά του Χονγκ Κονγκ, καθώς σημείωσε πτώση 11%.

Πτώση 1% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τις μετοχές τραπεζών να «καλύπτουν» το 50% των απωλειών. Σε ανάλογη πορεία κινήθηκε ο Nikkei σημειώνοντας απώλειες 1,21%, ενώ ισχυρή πτώση για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, με απώλειες πλησίον του 2,65%.

Ανάλογη η εικόνα στην αγορά της Κίνας, με τον δείκτη Shanghai Composite να υποχωρεί υψηλότερα του 3%.

Στον αντίποδα σε θετική τροχιά κινήθηκαν οι αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας, με τους δείκτες ASX και Kospi να ενισχύονται 0,29% και 1,56% αντίστοιχα.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 1,2%, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,6% και τον CAC 40 να κινείται 1,1% υψηλότερα.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στην συνεδρίαση της Παρασκευής στην Wall Street όπου ο Dow Jones κινήθηκε 0,49% και «έκλεισε» στις 6.626 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,12%, στις 683 μονάδες. Πτώση 0,44% για το Nasdaq στις 1.293 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v