Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μαύρες" προβλέψεις από την Παγκόσμια Τράπεζα

Συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας για πρώτη φορά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εκτιμά για φέτος η Παγκόσμια Τράπεζα, σύμφωνα με την οποία οι αναπτυσσόμενες χώρες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα χρηματοδότησης.

Μαύρες προβλέψεις από την Παγκόσμια Τράπεζα
Συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας για πρώτη φορά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εκτιμά για φέτος η Παγκόσμια Τράπεζα, σύμφωνα με την οποία οι αναπτυσσόμενες χώρες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα χρηματοδότησης καθώς ο ιδιωτικός κλάδος «γυρνά την πλάτη» στις αναδυόμενες αγορές.

Σε έγγραφο εν όψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομίας του G20 και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών, που πραγματοποιείται το Σάββατο, η Παγκόσμια Τράπεζα αναφέρει ότι οι προβλέψεις της δείχνουν πως ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι τουλάχιστον 5 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα των προβλέψεων.

Εκτιμά επίσης πως η παγκόσμια βιομηχανική παραγωγή, μέχρι τα μέσα του 2009, μπορεί να κινηθεί σε επίπεδα έως και 15% χαμηλότερα σε σχέση με το 2008. Παράλληλα, το παγκόσμιο εμπόριο ετοιμάζεται να «γράψει» τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 80 ετών, με τις μεγαλύτερες απώλειες να εμφανίζονται στην Ανατολική Ασία.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, οι αναπτυσσόμενες χώρες θα αντιμετωπίσουν έλλειμμα χρηματοδότησης της τάξης των 270 - 700 δισ. δολαρίων φέτος, ενώ μόλις το ένα τέταρτο των πιο ευάλωτων κρατών διαθέτει τα αποθέματα για να αποτρέψει την αύξηση της φτώχειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v