Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στην Ασία-Πτώση Nikkei 3,5%

Την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα ισχυρών απωλειών «συμπλήρωσαν» οι ασιατικές αγορές, καθώς διατηρούνται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την υγεία των τραπεζών αλλά και της οικονομίας.

Σταθερά σε πτωτική τροχιά για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα οι ασιατικές αγορές, καθώς οι ανησυχίες για την βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και της διεθνούς οικονομίας, δεν «αφήνουν σε ησυχία» τους επενδυτές.

Εκ νέου σε πορεία πτώσης οι μετοχές τραπεζικών ομίλων, με την HSBC Holdings να υποχωρεί 1,9%, μετά την υποβάθμιση της τιμής-στόχου του ομίλου από την CLSA Asia-Pacific, αλλά και στον απόηχο της πτώσης χαμηλότερα του ενός δολαρίου της μετοχής της Citi.

Απώλειες 2,9% για την BHP Billiton, λόγω τόσο της υποχώρησης στις τιμές μετάλλων όσο και της απογοήτευσης από την Κίνα η οποία δε ανακοίνωσε δεύτερο «πακέτο» στήριξης της οικονομίας της.

«Οι επενδυτές προσπαθούν να «μετρήσουν» το βάθος και την διάρκεια της ύφεσης. Δεν είναι εύκολο», τονίζει στο Bloomberg, ο κ. Yoshinori Nagano, στρατηγικός αναλυτής της Daiwa Asset Management.

Απώλειες 1,6% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με την εβδομαδιαία πτώση του να φθάνει στο 4,3%. Στο 3,5% η πτώση για τον Nikkei, ενώ 1,38% χαμηλότερα κινήθηκε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.

Πτώση 1,35% για τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας, ενώ κατά 1,07% χαμηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite στην Κίνα. Σε καλύτερη πορεία ο Kospi στην αγορά της Ν. Κορέας, καθώς ο δείκτης αποδυναμώθηκε 0,30%.

Ήπιες πιέσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να σημειώνει απώλειες 14 μονάδων, τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 14 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 14 μονάδες χαμηλότερα. Οι επενδυτές έχουν στρέψει το βλέμμα και στην σημερινή ανακοίνωση για την πορεία της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο. Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση πραγματοποιείται στις 15.30 ώρα Ελλάδας.

Ενδεχόμενη πορεία της αμερικανικής ανεργίας χειρότερη από το αναμενόμενο εκ των αγορών πιθανώς να οδηγήσει σε «επανάληψη του έργου» που διαδραματίστηκε στην Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Η αμερικανική αγορά υποχώρησε, εκ νέου, σε χαμηλό 12 ετών. Ο Dow Jones, στις 6.594 μονάδες, υποχώρησε κατά 4,25% ο S&P 500 στις 682 μονάδες, ενώ ο Nasdaq “βούλιαξε” 4% στις 1.299,59 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v