Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές απώλειες στις ευρωαγορές

Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν σήμερα οι ευρωαγορές καθώς ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος της Μεγάλης Βρετανίας, Aviva, ανακοίνωσε ζημιές και η Goldman Sachs κρίνει ότι η παγκόσμια οικονομική ύφεση οξύνεται.

Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν σήμερα οι ευρωαγορές καθώς ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος της Μεγάλης Βρετανίας, Aviva, ανακοίνωσε ζημιές, η Κίνα χαμήλωσε τους τόνους όσον αφορά το "πακέτο" και η Goldman Sachs κρίνει ότι η παγκόσμια οικονομική ύφεση οξύνεται.

Αναλυτικά, απώλειες ύψους 33% κατέγραψε η μετοχή της Aviva μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε στο σύνολο της χρήσης. Παράλληλα, πτώση 14% σημείωσε η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία μετάλλου της Γερμανίας, της Salzgitter AG καθώς οι αναλυτές ανησυχούν για τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου.

Συγκεκριμένα, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 3,6% στις 161,59 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη μέρα ο δείκτης αντέδρασε με την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο του 2009 μετά τα χαμηλά 12 ετών που σημείωσε ο Stoxx 600 στις 3 Μαρτίου.
 
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε πτώση 3,18% διαμορφωμένος στις 3.529,86 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα χρηματιστήρια της Γερμανίας και Γαλλίας. Ο δείκτης DAX έκλεισε χαμηλότερα κατά 5,02% στις 3.695,49 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε υποχώρηση 3,96% στις 2.569,63 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες ύψους 5,5% για τη μετοχή της BHP Billiton, 9% για Commerzbank και 7,5% για τη μετοχή της Allianz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v