Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις σε ευρωγορές & futures Wall

Η πολύ καλή πορεία των μετοχών μεταλλευτικών ομίλων αλλά και η ύπαρξη αρκετών ευκαιριών για αγορές, μετά την χθεσινή υποχώρηση, οδηγούν ισχυρά ανοδικά ευρωπαϊκές αγορές και futures της Wall Street.

Ικανοποιητικά οικονομικά μεγέθη κορυφαίων εταιρειών, επιστροφή σε ανοδική πορεία του κλάδου μετάλλων αλλά και ύπαρξη αρκετών αγοραστικών ευκαιριών αποτελούν τα τρία βασικά χαρακτηριστικά του ανοδικού ξεσπάσματος που καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές.

Άνοδος υψηλότερη του 3% για τους τίτλους των BHP Billiton και Alcoa, μετά και την έντονη φημολογία ότι ο Κινέζος πρωθυπουργός Wen Jiabao θα ανακοινώσει αύριο νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας της χώρας.

Ράλι 8,3% για τον τίτλο της βρετανικής Standard Chartered μετά την αναβάθμισή της από την UBS, ενώ κέρδη 5,5% καταγράφει η μετοχή της Zurich Financial μετά από αναβάθμισή της από την JPMorgan.

Στο 2,1% τα κέρδη για την France Telecom, καθώς ανακοίνωσε ικανοποιητικά οικονομικά μεγέθη για το 2008, ενώ φρόντισε να αυξήσει και το μέρισμα που παρέχει στους μετόχους της στα 1,40 ευρώ ανά μετοχή.

Δυναμική «επιστροφή» για τον ευρύτερο πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, ο οποίος ενισχύεται 2,2%, ανακάμπτοντας από τα χθεσινά χαμηλά 12 ετών, ενώ πλησίον του 0,5% υψηλότερα κινείται ο παγκόσμιος MSCI World.

Στο 2,74% τα κέρδη για τον DAX 30 στις 3.791 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 1,76% στις 3.574 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 2,05% υψηλότερα στις 2.605 μονάδες.

Ισχυρή η άνοδος, αυτήν την ώρα, και στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 1,68%, τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο 1,47% και τον S&P 500 να κινείται 1,87% υψηλότερα.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην δημοσιοποίηση του Beige Book της Fed (στις 21.00 ώρα Ελλάδας), στο οποίο καταγράφονται αναλυτικά οι απόψεις της τράπεζας για την πορεία αμερικανικής οικονομίας και αγοράς.

Συνεχίζεται η κατάθεση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Timothy Geithner στη γερουσία σχετικά με τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ. Παράλληλα ανακοινώνονται τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας, βάσει του ινστιτούτου ADP τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, καθώς και η πορεία του δείκτη ISM υπηρεσιών για τον ίδιο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v