Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση πλην Λονδίνου στην Ευρώπη

Σε πορεία σταθεροποίησης, εξαιρουμένου του Λονδίνου, βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό DJ Stoxx 600 να ανακάμπτει από το χαμηλό 12 ετών. Θετική πορεία για τα futures Wall.

Προσπάθεια σταθεροποίησης καταβάλλεται στις αγορές Φρανκφούρτης και Παρισιού, ενώ αντίθετα σε «σταθερό κλοιό» πιέσεων κινείται το Λονδίνο, πιεζόμενο από τις μετοχές τραπεζικών ομίλων και πετρελαϊκών εταιρειών.

Ο πανευρωπαϊκός DJ Stoxx 600 υποχώρησε σε χαμηλό 12 ετών, καταβάλλοντας προσπάθεια να ανακάμψει έστω και ελαφρά. Ο δείκτης έφθασε έως τις 162,02 μονάδες, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριου του 1996, αλλά κατόρθωσε να περιορίσει την πτώση του κοντά στο 1%.

Εκ νέου οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Πτώση 2,26% για HSBC, 0,5% για BNP Paribas, ενώ πλησίον του 5,8% υποχωρεί η μετοχή της Lloyds. Σε ανάλογη πορεία κινείται και ο πετρελαϊκός κλάδος, μετά την κάθετη πτώση της τιμής πετρελαίου. Απώλειες 3,4% για BP, ενώ κατά 1,5% χαμηλότερα κινείται η Total.

Ο DAX 30 κατόρθωσε να «μηδενίσει» τις απώλειές του και να επανέρθει σε θετική πορεία, σημειώνοντας κέρδη 0,14% στις 3.715 μονάδες, με τον CAC 40 να ενισχύεται 0,63% στις 2.597 μονάδες. Αντίθετα πιέσεις ασκούνται στο Λονδίνο, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 1,25% στις 3.579 μονάδες.

Διαθέσεις ανάκαμψης καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,41%, τον S&P 500 να σημειώνει κέρδη 0,48% και τον Nasdaq να κινείται 0,47% υψηλότερα.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο ανακοινώνονται τα στοιχεία για εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, ενώ η προσοχή στρέφεται και στην επίσημη συνάντηση που θα έχει στην Ουάσιγκτον ο Βρετανός πρωθυπουργός Gordon Brown με τον Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v