Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες «προετοιμάζονται» να κλείσουν το α’ δίμηνο του 2009 με υψηλές απώλειες. Σημαντική υποχώρηση για τραπεζικούς τίτλους, πτώση 1,7% για DAX.

Σε τροχιά υποχώρησης οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, με τις τράπεζες να αποτελούν για μία ακόμη συνεδρίαση τους αρνητικούς πρωταγωνιστές, μετά και την ανακοίνωση της Lloyds TSB για πτώση κερδών 75% το 2008.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ολοκληρώνουν σήμερα το α’ δίμηνο του 2009, έχοντας σημειώσει σημαντική πτώση, καθώς οικονομία και επιχειρήσεις δεν φαίνονται ικανές να ξεπεράσουν με πολύ «καλό τρόπο» την σοβούσα κρίση.

Υπάρχουν, πάντως και οι θετικές εξαιρέσεις, σε κάθε συνεδρίαση. Σήμερα έφθασε η σειρά της Deutsche Telekom, η οποία ικανοποίησε αναλυτές και επενδυτές με τα μεγέθη του 2008, με αποτέλεσμα η μετοχή της να κινείται 2,1% υψηλότερα στην αγορά της Φρανκφούρτης.

Στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις δέχεται η μετοχή της Lloyds TSB, η οποία υποχωρεί υψηλότερα του 8%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί 1,7% στις 3.874 μονάδες, ενώ είναι «έτοιμος» να ολοκληρώσει το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2009 με απώλειες υψηλότερες του 19%.

Πτώση 1,% για τον FTSE 100, στις 3.850 μονάδες, με διμηνιαίες απώλειες που ξεπερνούν το 12%, ενώ πλησίον του 1,2% υποχωρεί ο CAC 40 στις 2.712 μονάδες, ο οποίος για το δίμηνο χάνει 16%.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να σημειώνει κέρδη 1,4% και τον Shanghai Composite στην Κίνα να αποδυναμώνεται υψηλότερα του 1%.

Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκε στη συνεδρίαση της Πέμπτης η Wall Street, λόγω αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v