Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Οι τραπεζικοί τίτλοι ανακάμπτουν στην Ευρώπη οδηγώντας σε ανάλογη πορεία τους κορυφαίους δείκτες, μετά την ισχυρή άνοδο τόσο της Wall Street όσο και των μεγαλύτερων ασιατικών αγορών.

Η ανάκαμψη των τραπεζικών τίτλων, οδηγεί τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς δείκτες υψηλότερα από τα χαμηλά έξι ετών που "προσγειώθηκαν" στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Η Ευρώπη ακολουθεί το παράδειγμα Wall Street και Ασίας, οι οποίες κινήθηκαν ισχυρά ανοδικά μετά την "προσγείωση" στα χαμηλά αρκετών ετών.

Κέρδη 3,2% για τον τίτλο της HSBC, ενώ κατά 4,9% υψηλότερα κινείται η μετοχή της BNP Paribas. Ισχυρά ανοδική κίνηση για τις μετοχές των Cadbury και Accor, με άνοδο 3,3% και 2,7% αντίστοιχα καθώς και οι δύο όμιλοι ικανοποίησαν με τις ανακοινώσεις για την πορεία κερδών και εσόδων το 2008.

Κέρδη 1,27% καταγράφει ο DAX 30 διαμορφούμενος στο επίπεδο των 3.945,36 μονάδων, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,90% στις 3.850,84 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,46% υψηλότερα στις 2.747,86 μονάδες.

Ξέσπασμα ανόδου καταγράφηκε στις ασιατικές αγορές, με τους βασικούς δείκτες να αντιδρούν δυναμικά από τα χαμηλά πενταετίας. Κέρδη 2,65% για τον Nikkei.

Οι ταύροι επικράτησαν στη Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τον Dow Jones να ανακάμπτει ισχυρά από τα χαμηλά 12ετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v