Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εν αναμονή του Ben Bernanke οι αγορές

Σταθερά σε πτωτική τροχιά οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα futures της Wall να κινούνται ανοδικά και τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή της σημερινής κατάθεσης του Ben Bernanke στο Κογκρέσο.

Η κατάθεση του προέδρου της Fed, Ben Bernanke, ενώπιον του Κογκρέσου για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών σε Ευρώπη και Wall Street.

Ο πρόεδρος της Fed ξεκινά στις 17.00 ώρα Ελλάδας την διήμερη κατάθεσή του στην αρμόδια οικονομική επιτροπή του κογκρέσου, με τους αναλυτές, πάντως, να υπογραμμίζουν ότι ο Bernanke δεν πρόκειται να «δώσει» ελπίδες για ταχεία ανάκαμψη οικονομίας και αγορών.

Την ίδια στιγμή επί ευρωπαϊκού εδάφους τραπεζικές μετοχές και τίτλοι ασφαλιστικών ομίλων δέχονται ισχυρές πιέσεις, μετά και την προειδοποίηση της AIG ότι πιθανώς θα έχει ζημίες-ρεκόρ ύψους 60 δισ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο του 2008.

Παράλληλα η υποχώρηση σε ιστορικό χαμηλό του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης IFO στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, αλλά και η «ανώμαλη προσγείωση» των βιομηχανικών παραγγελιών στην ευρωζώνη για τον Δεκέμβριο του 2008, συνέτειναν στο αρνητικό κλίμα.

Πτώση 1,5% για την Deutsche Bank, πλησίον του 4,15% για την Credit Suisse, ενώ κατά 1,79% χαμηλότερα κινείται ο τίτλος της BNP Paribas. Ισχυρότερες οι πιέσεις για τον ασφαλιστικό κλάδο, με την AXA να υποχωρεί 5,32%, ενώ απώλειες 7,4% σημειώνει ο τίτλος της Swiss Re.

Απώλειες 2,20% για τον DAX 30 στο επίπεδο των 3.855 μονάδων, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 1,18% στις 3.804 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,23% χαμηλότερα στις 2.694 μονάδες.

Διαθέσεις ανάκαμψης από τα χαμηλά 12ετίας καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,58%, όσο ακριβώς και ο S&P 500, ενώ κατά 0,4% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, ανακοινώνονται τα στοιχεία για την πορεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, του δείκτη τιμών κατοικιών Δεκεμβρίου, αλλά και του δείκτη μεταποίησης Richmond Fed για τον Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v