Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall και τράπεζες «ρίχνουν» την Ευρώπη

Οι…συνήθεις ύποπτοι τραπεζικοί τίτλοι αλλά και η βύθιση της Wall σε χαμηλό 12 ετών, αποτελούν τους δύο βασικούς παράγοντες που οδηγούν, εκ νέου, χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές.

Μία ακόμη συνεδρίαση ισχυρών πιέσεων για τους τραπεζικούς τίτλους «βιώνουν» οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται εκ νέου σε χαμηλό έξι και πλέον ετών, ακολουθώντας το αρνητικό παράδειγμα Wall Street και Ασίας.

Οι φόβοι των επενδυτών για την βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος σε παγκόσμιο επίπεδο αποτυπώνονται, ξανά, στην πορεία κορυφαίων χρηματοοικονομικών ομίλων.

Πτώση 4% για τον τίτλο της Deutsche Bank, πλησίον του 3% για την Dexia, ενώ 5,6% χαμηλότερα κινείται η ΑΧΑ.

Σε πτωτική τροχιά και οι μεταλλευτικοί τίτλοι, ακολουθώντας την πορεία των περισσότερων εμπορευμάτων, με την Xstrata να υποχωρεί 2,5%.

Παράλληλα η "βύθιση" του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης IFO στη Γερμανία τον Φεβρουάριο σε χαμηλό 18 ετών, αποτέλεσε έναν ακόμη παράγοντα που ώθησε τους επενδυτές σε πλειάδα εντολών πώλησης.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 αποδυναμώνεται 2,31% στις 3.809 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει απώλειες 1,09% στις 3.809 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,91% χαμηλότερα στις 2.681 μονάδες.

Σε διαδικασία ισχυρών πιέσεων βρέθηκαν οι ασιατικές αγορές, διαμορφούμενες στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών. Απώλειες 1,4% για Nikkei υψηλότερα του 4% για Shanghai Composite.

«Ελεύθερη πτώση» για την Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας, υπό τον φόβο ενδεχόμενης τραπεζικής κατάρρευσης. Αποτέλεσμα ο Dow Jones να διαμορφωθεί σε χαμηλό 12 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v