Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος εβδομάδας κάτω των 4.000 μονάδων ο FTSE 100

Σε χαμηλά πέντε ετών έκλεισε την εβδομάδα, ο Stoxx 600 καθώς τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα σημαντικών επιχειρήσεων, όπως της Anglo American και της Saint-Gobain SA καταδεικνύουν το βάθος της ύφεσης.

Σε χαμηλά πέντε ετών έκλεισε την εβδομάδα, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καθώς τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα σημαντικών επιχειρήσεων όπως της Anglo American Plc και της Cie. de Saint-Gobain SA καταδεικνύουν το βάθος της ύφεσης.

Αναλυτικά, η μετοχή της Anglo American κατέγραψε απώλειες 18%, μετά την γνωστοποίηση ότι η μεταλλευτική εταιρία προχωρά σε περικοπή του μερίσματός της και άρσης του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών.

Παράλληλα, ανάλογη σε εύρος υποχώρηση κατέγραψε η μετοχή της Saint-Gobain, του μεγαλύτερου προμηθευτή οικοδομικών υλικών στην Ευρώπη, καθώς ανακοίνωσε μείωση κερδών και την πρόθεση της να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 3,52%, στις 176,93 μονάδες, ενώ σημειώνεται ότι ο δείκτης από τις αρχές του προηγούμενου έτους έχει απολέσει πάνω από το 52% της αξίας του.

Στα χαμηλά τριών μηνών, έκλεισε το χρηματιστήριο στη Μεγάλη Βρετανία, κάτω από το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων, καθώς οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου πρωτοστάτησαν στην πτώση.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 3,22% διαμορφωμένος στις 3.889,06 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησε και το χρηματιστήριο της Γερμανίας και Γαλλίας. Ο δείκτης DAX έκλεισε χαμηλότερα κατά 4,76% στις 4.014,66 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε πτώση 4,25% στις 2.750,55 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v