Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στην Ευρώπη-Ανοδικά τα futures

Πτωτικό «γύρισμα» για τα χρηματιστήρια Λονδίνου και Παρισιού, ενώ σταθερά ανοδικά κινείται η Φρανκφούρτη, καθώς οι επενδυτές «σταθμίζουν» εκ νέου τη σωρεία των εταιρικών ανακοινώσεων. Ανοδικά τα futures Wall.

Στροφή σε απώλειες για τις αγορές Γαλλίας και Βρετανίας, ενώ σταθερά ανοδικά κινείται ο DAX στην Φρανκφούρτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε «δεύτερη ανάγνωση» των εταιρικών μεγεθών που ανακοινώθηκαν σήμερα από κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες.

Σταθερά σε διαδικασία ράλι η μετοχή της Nestle, με κέρδη που αγγίζουν το 5%, καθώς ο όμιλος ικανοποίησε πλήρως την αγορά με τα κέρδη του για το σύνολο του 2008, άλλα και την αύξηση σχεδόν 15% του μερίσματός του.

Σε θετική τροχιά εξακολουθούν να κινούνται και οι τίτλοι των BNP Paribas (0,37%) και Swiss Re (0,45%), οι οποίες, επίσης, ικανοποίησαν την αγορά με τις ανακοινώσεις τους, παρά το γεγονός ότι σημείωσαν ζημίες για το δ’ τρίμηνο του 2008.

Στον αντίποδα αρνητική κίνηση ακολουθεί ο τίτλος της AXA (-8%), μετά τις υψηλές ζημίες της.

Σε επίπεδο δεικτών ο FTSE 100 «έχασε» το ψυχολογικό στήριγμα των 4.000 μονάδων, καθώς σημειώνει απώλειες 0,20% στις 3.991 μονάδες, ενώ πτωτικά κινείται και ο CAC 40, με απώλειες 0,09% στις 2.891 μονάδες. Σταθερά ανοδική κίνηση για τον DAX 30, με κέρδη 0,35% στις 4.219 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτή την ώρα, στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,83%, τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο 1,17% και τον Nasdaq να κινείται 0,72% υψηλότερα.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία του δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, του «δείκτη των δεικτών» (Leading indicator) για τον ίδιο μήνα καθώς και της πορείας του δείκτη που καταρτίζει η Philadelphia Fed για τον Φεβρουάριο. Ανακοινώνονται, επίσης, τα στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v