Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Moody΄s "τρόμαξε" τις ευρωαγορές

Βυθίστηκαν οι ευρωαγορές καθώς το ενδεχόμενο υποβάθμισης από τη Moody’s, μεγάλων ευρωπαικών τραπεζικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης, ώθησε τους επενδυτές σε μαζικές ρευστοποιήσεις.

Βυθίστηκαν οι ευρωαγορές καθώς το ενδεχόμενο υποβάθμισης από τη Moody’s, μεγάλων ευρωπαικών τραπεζικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην χρηματοπιστωτική αγορά της Ανατολικής Ευρώπης, ώθησε τους επενδυτές σε νέες μαζικές ρευστοποιήσεις.

Παράλληλα, οι επενδυτές προκειμένου να προστατευτούν από το ρευστό κλίμα των χρηματιστηρίων προχώρησαν σε τοποθετήσεις “ασφαλείας”, (αγορά χρυσού), με το πολύτιμο μέταλλο να ξεπερνά τα 960 δολάρια και να αγγίζει τα υψηλά επτά μηνών.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 2,49%, στις 183,98 μονάδες, την έκτη καθοδική σε σύνολο επτά διαδοχικών συνεδριάσεων.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε πτώση 2,43% διαμορφωμένος στις 4.034,13 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία. Ο δείκτης DAX έκλεισε χαμηλότερα κατά 3,44% στις 4.216,60 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε απώλειες 2,94% στις 2.875,23 μονάδες.

Η Royal Bank of Scotland σημείωσε μικρή άνοδο 1,5% μετά την ανακοίνωση ότι η βρετανική κυβέρνηση περιορίζει κατά 90% τα μπόνους του 2008.

Σημαντική υποχώρηση κατέγραψαν οι μετοχές της BHP Billiton κατά 4%, της Commerzbank 5% και της Allianz κατά 7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v