Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 6ετίας οι τράπεζες ανατολικής Ευρώπης

Στα χαμηλότερα επίπεδα έξι ετών «βούτηξαν» οι τραπεζικές μετοχές ανατολικής Ευρώπης, στην δραματική συνεδρίαση που ακολούθησε την προειδοποίηση της Moody’s για τον κλάδο.

Σε χαμηλό 6ετίας οι τράπεζες ανατολικής Ευρώπης
Στα χαμηλότερα επίπεδα έξι ετών «βούτηξαν» οι τραπεζικές μετοχές ανατολικής Ευρώπης, μετά από μια δραματική συνεδρίαση που προκάλεσε η προειδοποίηση της Moody’s για τον κλάδο.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ουγγαρίας, OTP, διολίσθησε 12% κατόπιν της σύστασης «πώληση» που έθεσε η UBS για την μετοχή. Η μετοχή της Bank Millennium SA, πολωνέζικου βραχίονα της Banco Comercial Portugues SA, διολίσθησε 12%.

Ο δείκτης MSCI Τραπεζών Ανατολικής Ευρώπης, που καταρτίζεται από 13 τίτλους, διολίσθησε 13% στις 217,24 μονάδες, που είναι τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο 2003.

Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 50% από τις αρχές του έτους, καθώς οι ξένες τράπεζες της Αυστρίας, της Σουηδίας και άλλων ανεπτυγμένων εθνών μειώνουν τον δανεισμό ο οποίος τροφοδότησε εννέα χρόνια οικονομικής άνθισης.

Με την ανατολική Ευρώπη «στο μέσον της καταιγίδας» όπως αναφέρουν αναλυτές, η εικόνα για το σύνολο της Ευρώπης διαμορφώνεται δυσμενές, καθώς η περιοχή είναι πλήρως αφομοιωμένη στην πραγματική οικονομία της δυτικής Ευρώπης.

Ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Πολωνίας «βούτηξε» στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών σήμερα, ενώ οι μετοχές στην Τσεχία και την Ρουμανία διολίσθησαν πάνω από 7% στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών.

Η Bank Handlowy στην Βαρσοβία υποχώρησε σε αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών με πτώση 6,3%. Η Komercni Banka, βραχίονας της Societe Generale στην Τσεχία, διολίσθησε έως 16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v