Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά ευρωαγορές & futures Wall

Σταθερά σε ανοδική τροχιά κινούνται ευρωπαϊκές αγορές και futures της Wall Street, στον απόηχο της κρατικής παρέμβασης για διάσωση της Citigroup και με ισχυρή ανάκαμψη των τραπεζικών τίτλων.

Οι τράπεζες αποτελούν το σημείο-κλειδί για την ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών, μετά το «αιματοκύλισμα» της Παρασκευής, καθώς η διαφαινόμενη ημί-κρατικοποίηση της Citigroup, πείθει τους επενδυτές για τις θετικές προθέσεις των ανά την υφήλιο κυβερνήσεων.

Στα «συν» για τις ευρωπαϊκές αγορές και οι διαβεβαίωση από τους Ευρωπαίους ηγέτες –στη σύνοδο της Κυριακής στο Βερολίνο- ότι όλοι οι «παράγοντες» των αγορών που ενδεχομένως απειλούν την ομαλή πορεία τους θα τεθούν υπό αυστηρή κρατική εποπτεία.

Ράλι-ξέσπασμα για τη μετοχή της Citi στην αγορά της Γερμανίας, η οποία ενισχύεται υψηλότερα του 20%, φθάνοντας έως και 2,40 δολάρια, ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται ο τίτλος της Royal Bank of Scotland (17%), μετά από την ανακοίνωση για μείωση του κόστους λειτουργίας αλλά και διάσπαση σε δύο μονάδες.

Κέρδη 8,8% για την Natixis, μετά από δημοσίευμα για συγχώνευση των γαλλικών τραπεζών Groupe Banque Populaire και Groupe Caisse d'Epargne, έκαστη εκ των οποίων κατέχει 35% στην Natixis.

Άνοδος 1,08% για τον DAX 30 στις 4.058 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,27% στις 3.899 μονάδες και τον CAC 40 να καταγράφει κέρδη της τάξης του 1,10% στις 2.780 μονάδες.

Σε τροχιά ισχυρής ανάκαμψης κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 1,09%, τον S&P 500 να σημειώνει κέρδη 1,10% και τον Nasdaq να κινείται 1,19% υψηλότερα.

Η απουσία μακροοικονομικών ανακοινώσεων από την αμερικανική αγορά, στρέφει το ενδιαφέρον στον τρόπο με τον οποίο θα υποδεχθούν οι επενδυτές την είδηση για την Citi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v