Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: "Εθνικός πρωταθλητής" η νέα τράπεζα;

Στενός σύμβουλος του Ν. Σαρκοζί προορίζεται για τη θέση του επικεφαλής της νέας τράπεζας που δημιουργεί η συγχώνευση της Banque Populaire και της Caisse d’ Epargne, κάτι που καταδεικνύει ανάμιξη του γαλλικού δημοσίου.

Γαλλία: Εθνικός πρωταθλητής η νέα τράπεζα;
Στενός σύμβουλος του κ. Νικολά Σαρκοζί προορίζεται για τη θέση του επικεφαλής της νέας τράπεζας που δημιουργεί η συγχώνευση της Banque Populaire και της Caisse d’ Epargne

O κ. Francois Perol ο αναπληρωτής διευθυντής προσωπικού του κ. Ν. Σαρκοζί φέρεται να έχει επιλεγεί για τη θέση του τραπεζίτη που θα ελέγχει το 25% της γαλλικής αγοράς, αποτελώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας μετά την Credit Agricole.

Κατά τους "Financial Times", ο κ. Perol πρώην τραπεζίτης της Rothchild είναι από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες του κ. Σαρκοζί σε ό,τι αφορά "την οικονομία, τη βιομηχανία και τη δημιουργία εθνικών πρωταθλητών".

Οι "Financial Times" επικαλούνται ακόμη "πληροφορίες προσώπου κοντινού στις εξελίξεις", σύμφωνα με τις οποίες το γαλλικό δημόσιο εξετάζει την ανάληψη ποσοστού 20% στη νέα τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v