Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική άνοδος σε Ευρώπη-Πιέσεις στα futures

Η ανάκαμψη των τραπεζικών ομίλων, καθώς απομακρύνεται το ενδεχόμενο εθνικοποιήσεων στις ΗΠΑ, οδηγεί ανοδικά τις ευρωπαϊκές αγορές. Ήπιες πιέσεις στα futures της Wall Street.

Η ανοδική πορεία των τραπεζικών τίτλων συνεχίζει να στηρίζει την θετική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών, μετά την «προσγείωση» σε χαμηλό έξι ετών στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Η πρώτη ομιλία του Barack Obama, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, στο κογκρέσο ήταν αρκετή για να προσφέρει «στήριξη» στις ελπίδες των επενδυτών ότι δεν θα υπάρξουν εθνικοποιήσεις αμερικανικών τραπεζών.

Ράλι για τη μετοχή της BNP Paribas με κέρδη της τάξης του 8,9%, κατά 4,9% υψηλότερα κινείται η Santander, ενώ άνοδο πλησίον του 5% καταγράφει η μετοχή της HSBC.

«Οι κυβερνήσεις ανά την υφήλιο φροντίζουν να εντείνουν τα μέτρα στήριξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος», δηλώνει στο MarketWatch ο κ. Darren Winder, αναλυτής της Cazenove και προσθέτει ότι «σαφώς θα πρέπει να περάσει αρκετό διάστημα μέχρι να διαπιστώσουμε προς τα πού κατευθύνεται το διεθνές τραπεζικό σύστημα».

Πάντως –μέχρι στιγμής τουλάχιστον- οι επενδυτές εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι το τραπεζικό σύστημα θα τα καταφέρει και θα επιστρέψει σε θετική πορεία.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται οριακά 0,05% στις 3.901 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,55% στις 3.837 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,30% υψηλότερα στις 2.716 μονάδες.

Πιέσεις ασκούνται, μετά το ράλι της Τρίτης στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,45%, τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,42% και τον Nasdaq να κινείται 0,4% χαμηλότερα.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο ανακοινώνονται τα στοιχεία για την πορεία των πωλήσεων υπαρχουσών κατοικιών Ιανουαρίου στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v