Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά ανόδου οι ευρωαγορές

Προσπάθεια να ανακάμψουν από την "λαίλαπα" ρευστοποιήσεων της Δευτέρας καταβάλλουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές τραπεζών να κινούνται ανοδικά, ενώ σε θετική τροχιά κινείται και ο κλάδος μετάλλων.

Προσπάθεια να ανακάμψουν από την "λαίλαπα" ρευστοποιήσεων της Δευτέρας καταβάλλουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές τραπεζών να κινούνται ανοδικά, ενώ σε θετική τροχιά κινείται και ο κλάδος μετάλλων.

Ανοδική πορεία για τον τίτλο της HSBC, με κέρδη 3,1%, με τους επενδυτές να «συμπεριφέρονται καλύτερα» έναντι στην τράπεζα επί ευρωπαϊκού εδάφους, σε σύγκριση με αυτούς στο Χονγκ Κονγκ που «οδήγησαν» τη μετοχή 18% χαμηλότερα.

Σε θετική τροχιά κινείται και η μετοχή της BNP Paribas, με άνοδο 1,2%, ενώ σε πορεία ανόδου βρίσκεται και ο τίτλος του μεταλλευτικού ομίλου Lonmin, που σημειώνει κέρδη 3,4%.

Άνοδος 0,83% για τον DAX 30, ο οποίος διαμορφώνεται στις 3.741 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 1,27% στις 3.671 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,20% υψηλότερα στις 2.612 μονάδες.

Με αρκετή ψυχραιμία αντέδρασαν οι ασιατικές αγορές, στην «βύθιση» της Wall Street, με τον Nikkei να υποχωρεί 0,69% και τον κινεζικό Shanghai Composite να αποδυναμώνεται κοντά στο 1%.

Σε «ελεύθερη πτώση» βρέθηκε η αμερικανική αγορά στη συνεδρίαση της Δευτέρας, καθώς η ανακοίνωση ζημιών-ρεκόρ από την AIG ήταν αρκετή για να οδηγήσει τους δείκτες της Wall Street σε χαμηλά αρκετών ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v