Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεων συνέχεια στις ευρωπαϊκές αγορές

Παραμένει «κόκκινο» το φόντο στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα αποτελέσματα των Aviva και Salzgitter απογοήτευσαν τους επενδυτές, ενώ η Κίνα έβαλε φρένο στις εκτιμήσεις για ένα αυξημένο πακέτο στήριξης της οικονομίας.

Παραμένει «κόκκινο» το φόντο στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα αποτελέσματα των Aviva και Salzgitter απογοήτευσαν τους επενδυτές, ενώ η Κίνα έβαλε φρένο στις εκτιμήσεις για ένα αυξημένο πακέτο στήριξης της οικονομίας.

Η μετοχή της μεγαλύτερης ασφαλιστικής της Βρετανίας, της Aviva, υποχώρησε έως και 18% μετά την ανακοίνωση για διατήρηση του μερίσματος παρά τις ζημιές που κατέγραψε στο σύνολο της χρήσης.

Απώλειες 12% καταγράφει η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Γερμανίας, Salzgitter, η οποία δήλωσε ότι είναι απίθανο να επιστρέψει στην κερδοφορία το α’ εξάμηνο.

Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις αποφάσεις της ΒοΕ και της ΕΚΤ για τα επιτόκια, που ανακοινώνονται στις 14:00 και 14:45 αντίστοιχα, αναμένοντας μείωσή τους στο 0,5% και στο 1,5%.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου υποχωρεί κατά 1,79%, ενώ απώλειες της τάξης του 1,81% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης. Χαμηλότερα κατά 1,42% διαμορφώνεται ο δείκτης CAC στο Παρίσι.

Εν τω μεταξύ, αρνητικό άνοιγμα της Wall Street δείχνουν τα futures του Dow Jones και του S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v