Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στα χαμηλά 12 ετών για τη Wall

Οι ισχυρότατες πιέσεις στις μετοχές των τραπεζών οδήγησαν την Wall στο χαμηλότερο επίπεδο12 ετών, με τους Dow και Nasdaq να χάνουν πλέον του 4%. Κάτω από τις 700 μονάδες ο S&P 500. "Βυθίστηκε" η Citi.

Με πρωταγωνιστή τον τραπεζικό κλάδο, οι δείκτες τις Wall Street απώλεσαν τα διευρυμένα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης και επέστρεψαν στα χαμηλά 12 ετών. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από τους αναλυτές η αυριανή συνεδρίαση.

Αναλυτικά, σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου καθώς υποβάθμισε τις προοπτικές της Wells Fargo (-16%) και της J.P. Morgan Chase (-14%), η Moody’s.

Οριακά πάνω από το ένα δολάριο, σε νέα ιστορικά χαμηλά, έκλεισε η μετοχή της άλλοτε κραταιάς, Citigroup, στα 1,02 δολάρια, καταγράφοντας πτώση 10%.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η μετοχή της Bank of America σημειώνοντας απώλειες 10% και πτώση 3% για τη μετοχή της Ford και χαμηλότερα κατά 4% η Exxon.

Παράλληλα, διαψεύτηκαν οριστικά οι ελπίδες για ένα νέο ισχυρό πακέτο στήριξης από πλευράς κινεζικής κυβέρνησης που θα έδινε νέα ώθηση όχι μόνο στην αμερικανική αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ, η εικόνα χαρακτηρίζεται σύνθετη καθώς μειώθηκαν μεν οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας αλλά παράλληλα μειώθηκαν δραματικά και οι παραγγελίες βιομηχανικών αγαθών.

Aξιόλογα κέρδη κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι μετοχές των General Electric, Wall Mart, ενώ αντίθετα στο κόκκινο με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι Citigroup, Bank of America, General Motors.

Σημαντικές απώλειες της τάξεως του 3,44% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου διαμορφούμενη στα 43,85 δολάρια ανά βαρέλι ενώ τα μέταλλα κατέγραψαν σημαντικά κέρδη.

Το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε στο NYSE για τις μετοχές των Citigroup, General Electric, Wells Fargo και στο Nasdaq για τις μετοχές των Powershares, Microsoft και Oracle Corporation.

Όσον αφορά τους βασικούς δείκτες, με πτώση 4,09% έκλεισε ο Dow Jones, στις 6.594 μονάδες, υποχώρησε κατά 4,25% ο S&P 500 στις 682 μονάδες, ενώ ο Nasdaq “βούλιαξε” 4% στις 1.299,59 μονάδες.

Στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε πτώση 3,18% διαμορφωμένος στις 3.529,86 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα χρηματιστήρια της Γερμανίας και Γαλλίας. Ο δείκτης DAX έκλεισε χαμηλότερα κατά 5,02% στις 3.695,49 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε υποχώρηση 3,96% στις 2.569,63 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v