Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά στη Wall - Penny stock η Citi

Εσβησε όλα τα χθεσινά κέρδη η Wall και ο S&P υποχωρεί σε νέο χαμηλό της bear market, καθώς η βιωσιμότητα της GM αμφισβητείται και η μετοχή της Citi πέφτει κάτω από το 1 δολ. για πρώτη φορά στην ιστορία. Βουτιά DAX 5%.

Εσβησε όλα τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης η Wall Street και ο S&P 500 πέφτει σε νέο χαμηλό της bear market, καθώς η βιωσιμότητα της General Motors τίθεται υπό αμφισβήτηση, η μετοχή της Citigroup διαπραγματεύεται κάτω από το 1 δολάριο για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 3,08% στις 6.663 μονάδες, ο S&P 3,5% στις 687 μονάδες, και ο Nasdaq 3,01% στις 1.330 μονάδες.

Εντονα πτωτικες διαμορφώνονται οι συνεδριάσεις και στην ευρωπαϊκή ήπειρο, παρά τις γενναιόδωρες μειώσεις επιτοκίων τόσο στην Βρετανία (στο 0,5%) όσο και την ευρωζώνη (στο 1,5%).

Ο δείκτης FTSE εμφανίζει απώλειες 3,28%, ο DAX 5% και ο CAC 4,85%.

Από το στατιστικό μέτωπο στις ΗΠΑ, η εικόνα ήταν μικτή, με την μείωση των αιτήσεων επιδόματος από νέους ανέργους από την μια πλευρά αλλά την δραματική μείωση της παραγωγικότητας και των παραγγελιών βιομηχανικών αγαθώναπό την άλλη.

Πτωτικά κινούνται και οι τραπεζικές μετοχές, μετά το επιφυλακτικό outlook της Moody's για την Wells Fargo και την J.P. Morgan Chase (-12%)και η μετοχή της Citigroup (-6%), της αλλοτινής ισχυρότερης τράπεζας των ΗΠΑ κινείται στα 99 σεντς, λιγότερα δηλαδή από 1 δολάριο για πρώτη φορά στην ιστορία.

Την επενδυτική ψυχολογία επιβαρύνει ιδιαίτερα η δυσμενής εκτίμηση των ορκωτών λογιστών της βιωσιμότητα της General Motors, που διολισθαίνει 11%.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες υψηλότερα μετά από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, κυρίως χάρη στις φήμες ότι η Κίνα θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην εθνική οικονομία, βοηθώντας την ασιατική χώρα να λειτουργήσει ως «δεκανίκι» για τις δυτικές οικονομίες.

Σήμερα ωστόσο, ο Κινέζος πρόεδρος Wen Jiabao διασκέδασε αυτές τις φήμες, επαναφέροντας απλώς στο προσκήνιο το υπάρχον κινεζικό «πακέτο» στήριξης.

Πάντως ο σύνθετος δείκτης στη Σαγκάη κατάφερε να «χτίσει» σήμερα πάνω στα χθεσινά κέρδη, μολονότι η εικόνα στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές διαμορφώθηκε πτωτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v