Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναιμικές λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ

Τα μεγάλα καταστήματα λιανικού εμπορίου των ΗΠΑ είχαν αναιμικές πωλήσεις τον Φεβρουάριο ως συνολική εικόνα, αλλά πάντως η κορυφαία Wal-Mart Stores ξεπέρασε και πάλι τις προβλέψεις.

Αναιμικές λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ
Τα μεγάλα καταστήματα λιανικού εμπορίου των ΗΠΑ είχαν αναιμικές πωλήσεις τον Φεβρουάριο, καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να αποφεύγουν τις δαπάνες, αλλά πάντως η κορυφαία Wal-Mart Stores ξεπέρασε για άλλη μια φορά τις προβλέψεις και δήλωσε ότι παρατηρείται κάποια «χαλάρωση» στον οικογενειακό προϋπολογισμό, χάρη στην πτώση των τιμών της βενζίνης.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις λιανικών πωλήσεων εμφανίστηκαν στα καταστήματα ρουχισμού και τα πολυκαταστήματα, αν και αλυσίδες όπως Gap και η American Eagle Outfitters είχαν ικανοποιητικά αποτελέσματα, χάρη στον συγκριτικά καλό καιρό και το νέο εμπόρευμα.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι το αμερικανικό λιανεμπόριο θα σημειώσει πτώση 1,2% τον Φεβρουάριο και πτώση 4,8% εξαιρουμένης της Wal-Mart.

Η Wal-Mart εμφάνισε καλύτερη της αναμενόμενης αύξηση πωλήσεων κατά 5,1%. Τα συνολικά μεγέθη πωλήσεων του κλάδου δεν έχουν αποκρυσταλλωθεί ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v