Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό ράλι στις ασιατικές αγορές

Ράλι στις ασιατικές αγορές, καθώς Ιαπωνία και Κίνα ετοιμάζουν πρόσθετα μέτρα στήριξης των οικονομιών τους, με τους επενδυτές να θεωρούν πλέον ελκυστικές, λόγω χαμηλών αποτιμήσεων, τις τραπεζικές μετοχές.

Ράλι στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές λένε τώρα ότι οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου γίνονται και πάλι ελκυστικές. Το θετικό κλίμα ενισχύεται από τις προθέσεις της Ιαπωνίας και της Κίνας για πρόσθετα μέτρα στήριξης των οικονομιών τους.

Σημαντικά κέρδη για την μετοχή της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιαπωνίας, Mitsubishi UFJ Financial Group, που γράφει άνοδο έως και 6,1%, ενώ η PetroChina, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή της Κίνας, ενισχύονταν κατά 5,5%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύθηκε κατά 3,5% ενώ κέρδη της τάξης του 5,1% κατέγραψε ο δείκτης Nikkei.

Ισχυρή ανοδική κίνηση για τις αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ με τους δείκτες ASX και Hang Seng να σημειώνουν κέρδη της τάξης του 3,39% και 3,57% αντίστοιχα. Αντίθετα ήπιες πιέσεις καταγράφηκαν στις αγορές Ν. Κορέας και Κίνας, με τους Kospi και Shanghai Composite να σημειώνουν πτώση 0,21% και 0,16% αντίστοιχα.

Οι ασιατικές αγορές ακολουθούν το παράδειγμα της Wall Street, η οποία σημείωσε "χατ τρικ" στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τον Dow Jones να κατακτά εκ νέου το όροσημο των 7.000 μονάδων. Ο Dow Jones έκλεισε στις 7.170 μονάδες με κέρδη 3,46%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 3,97%, στις 1.426 μονάδες. Ανοδος 4,07% για τον S&P 500, στις 750 μονάδες. Ο δείκτης Dow έχει ενισχυθεί κατά 623 μονάδες στις 3 τελευταίες συνεδριάσεις.

Ισχυρή άνοδο σημειώνουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 1%, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,7% και τον CAC 40 να κινείται 1,7% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v