Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει το 2010

Τόσο η κινεζική όσο και η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψουν το 2010, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κίνας, κ. Wen Jiabao, ο οποίος πρόσθεσε ότι η χώρα του θα αυξήσει το "πακέτο" στήριξης για την οικονομία.

Κίνα: Η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει το 2010
Τόσο η κινεζική όσο και η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψουν το 2010, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κίνας, κ. Wen Jiabao, ο οποίος πρόσθεσε ότι η χώρα του θα αυξήσει το «πακέτο» στήριξης για την οικονομία.

Σύμφωνα με τον κ. Wen, η εμπιστοσύνη σε οικονομία και αγορές είναι αυτό που έχει χαθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. «Η εμπιστοσύνη είναι πιο πολύτιμη από τον χρυσό ή τα χρήματα, προκειμένου να ανακάμψει η παγκόσμια οικονομία. Παραμένω, όμως, αισιόδοξος ότι εντός του 2010 τόσο η υφήλιος όσο και η Κίνα θα ακολουθήσουν πολύ καλή πορεία και θα κατορθώσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες».

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη νέα κεφαλαιουχική στήριξη της οικονομίας της Κίνας -με δεδομένο ότι η χώρα έχει, ήδη, ανακοινώσει «πακέτο» 585 δισ. δολαρίων- ο κ. Wen υποστήριξε ότι θα υπάρξει και νέα «ένεση» ρευστότητας εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v