Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά macro πίεσαν την Ασία

Η υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, η αύξηση της ανεργίας στην Αυστραλία και η συρρίκνωση της ιαπωνικής οικονομίας ήταν οι βασικές αιτίες που οδήγησαν σε πτώση τις ασιατικές αγορές.

Πτώση στην βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, ενίσχυση της ανεργίας στην Αυστραλία και επιβεβαίωση της δυσμενούς θέσης της ιαπωνικής οικονομίας ήταν αρκετά για να οδηγήσουν σε πτωτική τροχιά τις ασιατικές αγορές.

Απώλειες 3,3% για την PetroChina, με τον κορυφαίο όμιλο λιανικών πωλήσεων της Αυστραλίας, Woolworths να υποχωρεί 1,6%. Ισχυρές πιέσεις, για μία ακόμη συνεδρίαση, για τους τραπεζικούς τίτλους με την ιαπωνική Mitsubishi UFJ Financial Group να αποδυναμώνεται 3,7%.

«Η παγκόσμια οικονομία «βυθίζεται» συγχρονισμένα. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει κάποιος που δεν επηρεάζεται, σαφώς αρνητικά», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Stephen Halmarick, διαχειριστής κεφαλαίων στην Investment Markets Research Colonial First State Global Management.

Πτώση της τάξης του 1,3% για τον ευρύτερο ασιατικό δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον Nikkei να υποχωρεί 2,4%. Πτωτική κίνηση για τις αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους ASX και Hang Seng να αποδυναμώνονται 0,27% και 0,19% αντίστοιχα, ενώ 0,24% χαμηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite στην Κίνα. Αντίθετα ήπια άνοδο της τάξης του 0,08% σημείωσε ο δείκτης Kospi στην αγορά της Ν. Κορέας.

Σε πτωτική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών με τον DAX 30 να υποχωρεί 1,1%, τον FTSE 100 να σημειώνει απώλειες 0,7% και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται πλησίον του 1,1%.

Η υψηλή τεχνολογία κατόρθωσε να «σώσει» την Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Οριακά κέρδη 0,06% κατέγραψε ο δείκτης Dow Jones στις 6.930,40 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,98% ο Nasdaq στις 1.371,64 μονάδες και υψηλότερα κατά 0,24% έκλεισε ο S&P 500 στις 721,36 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v