Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στην Ασία ελέω τραπεζών

Η θετική πορεία της Citigroup στο α’ δίμηνο του 2009, σε συνδυασμό με το «ξέσπασμα» ανόδου Wall Street και Ευρώπης, οδήγησε σε ισχυρά κέρδη τις ασιατικές αγορές, με τις τράπεζες να ηγούνται της ανόδου. Κέρδη 4,55% για Nikkei.

«Έκρηξη» ανόδου στην Ασία, μετά την ανάλογη πορεία που σημείωσαν οι αγορές Wall Street και Ευρώπης, καθώς οι τραπεζικοί τίτλοι σημείωσαν εντυπωσιακή πορεία, στον απόηχο των αισιόδοξων προβλέψεων του κ. Vikram Pandit, επικεφαλής της Citigroup.

Άνοδος 7,1% για τον τίτλο της HSBC, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκαν οι περισσότερες τραπεζικές μετοχές με την Australia & New Zealand Banking Group να ενισχύεται 3,6%. Σε ανοδική τροχιά και ο μεταλλευτικός κλάδος, ακολουθώντας την ανάκαμψη στις τιμές βασικών μετάλλων, με την BHP Billiton να ενισχύεται 4,9%.

«Το παγκόσμιο χρηματιστηριακό ράλι που δημιούργησε η Citi, πιθανώς να αποτελεί και ένδειξη ότι η υπέρμετρη απαισιοδοξία των επενδυτών έχει μετριαστεί», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Mutsushige Akino διαχειριστής κεφαλαίων 615 εκατ. δολαρίων στην Ichiyoshi Investment Management.

Άνοδος 3% για τον ευρύτερο ασιατικό δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος «μετριάζει» τις απώλειές του από την αρχή του 2009 στο 18%. Εκρηκτική πορεία για τον Nikkei, ο οποίος ενισχύθηκε 4,55%, με τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας να σημειώνει κέρδη 1,88%.

Ισχυρά κέρδη για τις αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να καταγράφουν άνοδο της τάξης του 2,11% και 3,23% αντίστοιχα. Αρνητικός πρωταγωνιστής η κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί 0,9%.

Διατήρηση των ανοδικών τάσεων υποδεικνύουν τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται –αυτήν την ώρα- 0,3%, τον FTSE 100 να σημειώνει άνοδο 0,9% και τον CAC 40 να κινείται 0,9% υψηλότερα.

Ασυγκράτητη εμφανίστηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης η Wall Street, με τους τραπεζικούς τίτλους να έχουν «πάρτι». Όσον αφορά τους βασικούς δείκτες κέρδη 5,8% κατέγραψε ο Dow Jones, στις 6.926 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος 7,07%, στις 1.358 μονάδες. Άνοδος 6,37% για τον S&P 500, στις 719 μονάδες. Ο δείκτης Dow σημείωσε την υψηλότερη άνοδο από τα τέλη του Νοεμβρίου 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v