Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: "Δεν κινδυνεύουμε" τονίζει ο επικεφαλής

Οι δύο πρώτοι μήνες του 2009 ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακοί για τη Citigroup, με τον συνολικό κύκλο εργασιών να φτάνει στα 19 δισ. δολάρια, γεγονός που αποδεικνύει ότι "δεν κινδυνεύει".

Citi: Δεν κινδυνεύουμε τονίζει ο επικεφαλής
Οι δύο πρώτοι μήνες του 2009 ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακοί για τη Citigroup, με τον συνολικό κύκλο εργασιών να φτάνει στα 19 δισ. δολάρια, γεγονός που αποδεικνύει ότι "δεν κινδυνεύει", σύμφωνα με τον επικεφαλής της κ. Vikram Pandit.

Σε "memo" προς τους 300.000 υπαλλήλους της Citi -μέρος του οποίου δημοσιεύουν οι "Financial Times"- ο κ. Pandit τονίζει ότι "στο α΄ δίμηνο του 2009 σημειώσαμε εντυπωσιακά κέρδη και είμαστε έτοιμοι για να επιτύχουμε το καλύτερο τρίμηνό μας από το γ΄ τρίμηνο του 2007".

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους φόβους των υπαλλήλων της Citi, με δεδομένα την "προσγείωση" της μετοχής στο 1 δολάριο και τα υψηλά της χρέη, ο επικεφαλής υπογραμμίζει ότι οι ενέσεις ρευστότητας από το αμερικανικό δημόσιο θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα ενισχύσουν την κεφαλαιουχική επάρκεια της τράπεζας.

Παράλληλα, ο κ. Pandit υπογραμμίζει ότι οι καταθέσεις στη Citi "δεν έχουν πρόβλημα", προσθέτοντας ότι η τράπεζα έχει δημιουργήσει και το δικό της stress test, ανάλογου τύπου με αυτό που εφαρμόζει η αμερικανική κυβέρνηση.

Υπογραμμίζει, δε, ότι ακόμη και εάν οι συνθήκες στην οικονομία καταστούν περισσότερο δυσχερείς, η Citi θα κατορθώσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο κάθε ευκαιρία που θα της δοθεί.
 
Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα της "Wall Street Journal" υπογραμμίζει ότι οι αμερικανικές αρχές είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να παρέμβουν για διάσωση της Citi, έχοντας ήδη δημιουργήσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα εφαρμόσουν εάν κριθεί απαραίτητο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v