Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες στήριξαν τις ασιατικές αγορές

Στήριξη στα σχέδια της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας για αγορά κρατικών ομολόγων βρήκαν  οι ασιατικές αγορές, που κινήθηκαν σε θετικό έδαφος για τέταρτη ημέρα, με τον τραπεζικό κλάδο να εμφανίζει τα μεγαλύτερα κέρδη.

Στήριξη στα σχέδια της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας για αγορά κρατικών ομολόγων βρήκαν οι ασιατικές αγορές, που κινήθηκαν σε θετικό έδαφος για τέταρτη ημέρα, με τον τραπεζικό κλάδο να εμφανίζει τα μεγαλύτερα κέρδη.

Θετική επίδραση και η αναπάντεχη "έκρηξη" στην κατασκευαστική δραστηριότητα των ΗΠΑ, τον Φεβρουάριο, που ενισχύει τις ελπίδες για ανάκαμψη οικονομίας και αγορών. Άνοδος 3% για την Mizuho Financial Group, με την HSBC να καταγράφει κέρδη της τάξης του 5%.

Στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο τίτλος της Rio Tinto, με πτώση 8,7%, μετά και την έρευνα που ξεκίνησαν οι αρχές της Αυστραλίας για την επένδυση της κινεζικής Aluminum Corp. of China. 

Άνοδος 0,8% για τον ευρύτερο ασιατικό δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού,  ενώ σε θετική τροχιά κινήθηκε η ιαπωνική αγορά με τον Nikkei να ενισχύεται 0,29%. Θετική πορεία για τις αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να καταγράφουν άνοδο 1,71% και 0,52% αντίστοιχα, ενώ ανοδικά κινήθηκε και ο Shanghai Composite στην Κίνα, με κέρδη 0,24%.

Στον αντίποδα πτωτική πορεία ακολούθησαν οι μετοχές στην αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να υποχωρεί πλησίον του 0,16%.

Ανοδική κίνηση καταγράφεται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 1,4%, όσο ακριβώς και ο CAC 40, ενώ 1% υψηλότερα κινείται ο FTSE 100.

Κερδοφόρα πορεία για την Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης, με "αιχμή του δόρατος" την υψηλή τεχνολογία και τον Nasdaq. Με κέρδη 2,48% έκλεισε ο Dow Jones στις 7.395,70 μονάδες, υψηλότερα κατά 3,21% ο S&P 500 στις 778,12 μονάδες και με άνοδο 4,14% για το Nasdaq στις 1.462,11 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v