Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό ράλι στις ασιατικές αγορές

Τρίτη ημέρα ανόδου για τις ασιατικές αγορές, καθώς η πιθανή μείωση επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας και το «ισχυρό» ξεκίνημα της Standard Chartered για το 2009, πυροδότησαν ένα νέο τραπεζικό ράλι.

Τρίτη ημέρα ανόδου για τις ασιατικές αγορές, καθώς η πιθανή μείωση επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας και το «ισχυρό» ξεκίνημα της Standard Chartered για το 2009, πυροδότησαν ένα νέο τραπεζικό ράλι.

Η ανάκαμψη των τραπεζών αλλά και οι ελπίδες της αγοράς ότι η παγκόσμια οικονομία θα κατορθώσει να «βγει από το τούνελ» της ύφεσης, οδήγησαν ισχυρά υψηλότερα και τις μετοχές ομίλων λιανικών πωλήσεων, με την Wesfarmers να ενισχύεται 3,5%.

Οι τράπεζες, όμως, παραμένουν τα «αστέρια» των αγορών, με την HSBC Holdings να σημειώνει κέρδη 3,6% και την Mizuho Financial Group να ενισχύεται 6,4%.

«Τα κέρδη των τραπεζών ενισχύονται καθώς φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσουν, πλέον, σε περαιτέρω υψηλές απομειώσεις», σημειώνει το Bloomberg ο κ. Khiem Do, διαχειριστής κεφαλαίων στην Baring Asset Management (Asia).

Άνοδος 2,3% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος κατά τη διάρκεια των τριών, τελευταίων συνεδριάσεων έχει ενισχυθεί 8,1%.

Ισχυρά ανοδική κίνηση για τον Nikkei ο οποίος σημείωσε κέρδη 3,18%, με τον ASX στην Αυστραλία να ενισχύεται 3,089% και τον Kospi στη Ν. Κορέα να σημειώνει άνοδο 3,41%. Σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και η κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να κινείται 3,02% υψηλότερα, ενώ σαφώς πιο συγκρατημένοι οι επενδυτές στο Χονγκ Κονγκ, όπου ο Hang Seng ενισχύθηκε 0,79%.

Πιέσεις ασκούνται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί έως και 15 μονάδες, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 17 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 22 μονάδες χαμηλότερα.

Δεν κατόρθωσε να κάνει το «5 στα 5» η Wall Street, καθώς η υψηλή τεχνολογία «βάρυνε» το κλίμα, με αποτέλεσμα την υποχώρηση των τριών βασικών δεικτών στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Με οριακή πτώση 0,10% έκλεισε ο Dow Jones στις 7.216,97 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,35% ο S&P 500 στις 753,89 μονάδες και πτώση 1,92% για το Nasdaq στις 1.404,02 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v