Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στις ασιατικές αγορές

Με κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα για τις κυριότερες ασιατικές αγορές, καθώς οι ελπίδες σχετικά με τα αμερικανικά σχέδια για τα «τοξικά προϊόντα» δίνουν ώθηση στις μετοχές του τραπεζικού κυρίως κλάδου.

Με κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα για τις κυριότερες ασιατικές αγορές, καθώς οι ελπίδες σχετικά με τα αμερικανικά σχέδια για τα «τοξικά προϊόντα» δίνουν ώθηση στις μετοχές του τραπεζικού κυρίως κλάδου, παρά το δυσμενές επιχειρηματικό κλίμα.

Αποτέλεσμα των επενδυτικών ελπίδων για την επιβίωση των τραπεζών είναι ο βασικός δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού να διαμορφωθεί σε υψηλό δύο μηνών, ενώ ο Nikkei ξεπέρασε το «όριο» των 8.000 μονάδων.

Κέρδη 4,7% για την Mitsubishi UFJ Financial Group, ενώ ισχυρά ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές ομίλων λιανικών πωλήσεων στην ιαπωνική αγορά, μετά τις δηλώσεις του υπ. Οικονομίας της χώρας ότι η οικονομία έχει ανάγκη ενός νέου «πακέτου» ύψους 207 δισ. δολαρίων.

«Φροντίζουμε να προετοιμαστούμε για μία νέα bull market», τονίζει ο κ. Mark Mobius, επικεφαλής της Templeton Asset Management και ένας από τους πλέον επιτυχημένους επενδυτές στις ασιατικές αγορές.

Άνοδος της τάξης του 3,8% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος έχει ενισχυθεί 17% από τις 9 Μαρτίου έως και σήμερα. Σε ανάλογη πορεία ο Nikkei, με κέρδη 3,39%, ο οποίος ξεπέρασε το επίπεδο των 8.000 μονάδων, φθάνοντας στις 8.215 μονάδες.

Στο 4,06% τα κέρδη για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας, με άνοδο για τους ASX και Kospi κατά 2,44% και 2,4% αντίστοιχα. Στο 1,85% η ενίσχυση για τον κινεζικό Shanghai Composite.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να κινείται έως και επτά μονάδες υψηλότερα, των FTSE 100 να ενισχύεται κατά 13 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 11 μονάδες υψηλότερα.

Σε πτωτική πορεία κινήθηκαν την Παρασκευή οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, αν και κατόρθωσαν να «κλείσουν» την προηγούμενη εβδομάδα με κέρδη. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε στις 7.278,38 μονάδες με πτώση 1,65%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 1,77%, στις 1.457,27 μονάδες. Χαμηλότερα 1,98% για τον S&P 500, στις 768,54 μονάδες. Εβδομαδιαία άνοδος 1,5% για S&P 500, 1,8% για Nasdaq και 0,7% για το Dow.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v