Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Daimler: Εξαγορά 9,1% από Aabar Investment

Στην εξαγορά του 9,1% της Daimler προχωρά η επενδυτική εταιρία του Abu Dhabi, Aabar Investments, έναντι του ποσού του 1,95 δισ. ευρώ, μετατρεπόμενη στον μεγαλύτερο μέτοχο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Daimler: Εξαγορά 9,1% από Aabar Investment
Στην εξαγορά του 9,1% της Daimler, προχωρά η επενδυτική εταιρία του Abu Dhabi, Aabar Investments, έναντι του ποσού του 1,95 δισ. ευρώ, μετατρεπόμενη στον μεγαλύτερο μέτοχο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με τους "Financial Times", η Daimler θα προχωρήσει σε αύξηση κατά 10% του μετοχικού της κεφαλαίου, με την Aabar να καταβάλει 20,27 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή με discount 5% σε σύγκριση με το κλείσιμο της μετοχής του γερμανικού ομίλου στη Φρανκφούρτη την Παρασκευή 19/3 (στα 21,34 ευρώ).

Σημειώνεται ότι η Aabar Investments είναι θυγατρική της κρατικής International Petroleum Investment Company (IPIC), ενώ στην ανακοίνωσή της τονίζεται ότι θα συνεργαστεί με την Daimler για την προώθηση κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τη δημιουργία ειδικού κέντρου για μηχανικούς αυτοκινήτων στο Abu Dhabi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v