Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μεικτή» αντίδραση των ασιατικών αγορών στην Fed

Με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την αγορά στην οποία είναι «εκτεθειμένοι» αντέδρασαν οι επενδυτές στην Ασία, στις αποφάσεις της Fed, οι οποίες οδήγησαν σε ράλι την Wall Street την Τετάρτη.

Η απόφαση της Fed να προχωρήσει σε αγορά ομολόγων 300 δισ. δολαρίων ήταν το «θέμα συζήτησης» για τους επενδυτές στις ασιατικές αγορές, με την Ιαπωνία να δέχεται τις βασικές πιέσεις λόγω και της ισχυρής ανάκαμψης του γεν έναντι του δολαρίου.

Ανοδική κίνηση για την Mitsubishi UFJ Financial Group, με κέρδη 3,1%, ενώ στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις με απώλειες 3,5% κινήθηκε ο τίτλος της Honda Motors. Οι περισσότερες ρευστοποιήσεις επικεντρώθηκαν σε μετοχές εξαγωγικών ομίλων.

Άνοδος 3,5% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος έχει σημειώσει κέρδη 9% από τις 9 Μαρτίου έως και σήμερα, στηριζόμενες κατά κύριο λόγο στους τραπεζικούς τίτλους. Σε θετική τροχιά και το χρηματιστήριο της Αυστραλίας, με τον δείκτης ASX να υποχωρεί 0,93%, ενώ στους κερδισμένους –και παρά την ελεύθερη πτώση των μετοχών της Huiyuan Juice Group κατά 50%- και η αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται 1,5%.

Στον αντίποδα πιέσεις, αν και όχι εξαιρετικά ισχυρές, για την αγορά της Ιαπωνίας, με τον Nikkei να υποχωρεί 0,33%. Ανάλογη η εικόνα για τα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi, να υποχωρούν 0,93% και 0,70% αντίστοιχα.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,8%, τον FTSE 100 να καταγράφει κέρδη 1% και τον CAC 40 να κινείται 1,1% υψηλότερα.

Πραγματικά «φτερά» προσέφερε η απόφαση της Fed στην Wall Street, η οποία στη συνεδρίαση της Τετάρτης κατέγραψε ράλι. Με κέρδη 1,23% έκλεισε ο Dow Jones στις 7.486,58 μονάδες, υψηλότερα κατά 2,09% ο S&P 500 στις 794,35 μονάδες και με άνοδο 1,99% για το Nasdaq στις 1.491,22 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v