Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανόδου συνέχεια στις ασιατικές αγορές

Ανόδου συνέχεια για τις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές υποδέχθηκαν με αισιοδοξία τα σχέδια του αμερικανικού υπουργείου Οικονομίας για την αγορά τοξικών παγίων από τις τράπεζες.

Ανόδου συνέχεια για τις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές υποδέχθηκαν με αισιοδοξία τα σχέδια του αμερικανικού υπουργείου Οικονομίας για την αγορά τοξικών παγίων από τις τράπεζες, που εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε ανάκαμψη της ανάπτυξης της οικονομίας.

Σταθερά σε ανοδική τροχιά τόσο οι μετοχές τραπεζών όσο και εξαγωγικών ομίλων, υπό την ελπίδα ότι η νέα προσπάθεια του υπ. Οικονομίας των ΗΠΑ θα οδηγήσει σε "έξοδο" από την κρίση την ισχυρότερη οικονομία της υφηλίου και θα στηρίξει την ζήτηση.

Κέρδη 4,5% για την Mitsubishi UFJ Financial Group, με τον τίτλο της Toyota Motor να σημειώνει άνοδο της τάξης του 3,6%.

Στο 1,9% η άνοδος για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος "ανεβάζει" τα κέρδη του από τις 9 Μαρτίου στο 19%, ενώ σε τροχιά ισχυρής ανόδου κινήθηκε και ο Nikkei, με κέρδη πλησίον του 3,32%.

Ανοδική πορεία για τις αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους ASX και Hang Seng να ενισχύονται 0,84% και 2,38% αντίστοιχα. Στο 1,85% τα κέρδη για τον Kospi στην αγορά της Ν. Κορέας, ενώ κατα 0,5% υψηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite στην αγορά της Κίνας.

Διατήρηση του ράλι υποδεικνύουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 1%, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,7% και τον CAC 40 να κινείται 1,4% υψηλότερα.

Έκρηξη ανόδου στην Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με χείρα βοηθείας από το νέο πρόγραμμα του υπ. Οικονομίας των ΗΠΑ. Με κέρδη 6,84% έκλεισε ο Dow Jones στις 7.775,86 μονάδες, υψηλότερα κατά 7,08% ο S&P 500 στις 822,92 μονάδες και με άνοδο 6,76% για το Nasdaq στις 1.555,77 μονάδες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v