Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 8 μηνών η αγορά της Κίνας (upd)

Στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών αναρριχήθηκε το χρηματιστήριο της Κίνας, κατόπιν αύξησης-ρεκόρ στον τραπεζικό δανεισμό. Κλειστές οι αγορές της Ευρώπης, Χονγκ Κονγκ, Αυστραλίας. Ανοικτή η Wall.

Ανοδικά κινήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι ασιατικέ αγορές, μετά την αύξηση ρεκόρ που εμφάνισε ο δανεισμός στην Κίνα, αλλά και την ανακοίνωση του Ιάπωνα πρωθυπουργού για υπερδιπλασιασμό των δαπανών για στήριξη της οικονομίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύθηκε κατά 0,6% και διαμορφώνεται στις 88,51 μονάδες, το υψηλότερο σημείο από τις 12 Ιανουαρίου. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο της τάξης του 25% μετά την βουτιά σε χαμηλό πενταετίας που κατέγραψε στις 9 Μαρτίου.

Το χρηματιστήριο της Σαγκάης ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών, κατόπιν της ανακοίνωσης αύξησης ρεκόρ στον τραπεζικό δανεισμό και την πιστωτική επέκταση στην Κίνα τον Μάρτιο.

Ο σύνθετος δείκτης στη Σαγκάη κέρδισε 2,8% κλείνοντας στις 2.513 μονάδες και ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο 2007 (186,8 δισ. γουάν).

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,44% στις 8.924,43 μονάδες, ενώ στις 1.338,26 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης Kopsi, κλείνοντας με κέρδη 0,17%.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή οι αγορές της Νέας Υόρκης παρέμειναν κλειστές, καθώς ήταν Μεγάλη Παρασκευή για τους Καθολικούς. Η αμερικανική αγορά θα λειτουργήσει κανονικά σήμερα.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές της Ευρώπης, του Χονγκ Κονγκ, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Επίσης, κλειστή θα παραμείνει μέχρι και τις 16 Απριλίου η αγορά της Ταϊλάνδης, λόγω του εορτασμού του Νέου Έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v