Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος πλην Nikkei στην Ασία

Τα καλύτερα του αναμενόμενου μεγέθη της Goldman Sachs στήριξαν τους τραπεζικούς τίτλους οδηγώντας υψηλότερα τις περισσότερες ασιατικές αγορές, με εξαίρεση τον Nikkei ο οποίος υποχώρησε 0,7%.

Με στήριξη από τους τραπεζικούς τίτλους οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά, με εξαίρεση, όμως, τον Nikkei ο οποίος πιέστηκε από τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών. Η τραπεζική στήριξη κατέφθασε μετά την ανακοίνωση μεγεθών α’ τριμήνου καλύτερων των αναμενόμενων από την Goldman Sachs.

Κέρδη 3,8% για την Commonwealth Bank of Australia, με την HSBC να ενισχύεται 4,1% και τον κορυφαίο παραγωγό χαλκού της Κίνας, Jiangxi Copper να σημειώνει κέρδη 9,2%.

Στο 1% η άνοδος για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος έχει ενισχυθεί 26% σε σύγκριση με το χαμηλό πενταετίας που είχε αγγίξει στις αρχές Μαρτίου.

«Υπάρχει σαφής βελτίωση των επενδυτικών διαθέσεων, αν και όλοι γνωρίζουν ότι ο δρόμος για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι ακόμη μακρύς», σημειώνει στο Bloomberg ο κ. Roger Groebli, διαχειριστής κεφαλαίων 20 δισ. δολαρίων στην LGT Capital Management

Τη διάθεση για «πάρτι» στην Ασία, χάλασε η ιαπωνική αγορά, με τον Nikkei να υποχωρεί 0,7%, εξαιτίας των ισχυρών πιέσεων στις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών. Πτώση 5,6% για τον τίτλο της Mazda, με την Nissan Motor να υποχωρεί 5,5% και την Toyota Motor να κινείται 3,1% χαμηλότερα.

Στον αντίποδα με ισχυρά κέρδη κινήθηκαν οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Αυστραλίας, όπου οι Hang Seng και ASX σημείωσαν κέρδη 2,91% και 2,57% αντίστοιχα. Άνοδος 0,42% για τον Kospi της Ν. Κορέας και κέρδη πλησίον του 0,33% για τον Shanghai Composite στην Κίνα.

Στήριξη αναμένεται ότι θα προσφέρει η Goldman Sachs και στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να επιστρέφουν στην ενεργό δράση μετά τις αργίες του Πάσχα των Καθολικών. Ανοδική, ως εκ τούτου, η κίνηση –αυτήν των ώρα- για τα futures της Ευρώπης. Κέρδη τεσσάρων μονάδων για τον DAX 30, άνοδος κατά 27 μονάδες για τον FTSE 100, ενώ κατά 18 μονάδες υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

«Στάση» αναμονής για την Wall Street, καθώς ξεκίνησε η «φορτωμένη» περίοδος των ανακοινώσεων οικονομικών μεγεθών α’ τριμήνου, στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο Dow Jones έκλεισε στις 8.057,81 μονάδες με απώλειες 0,32%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,05%, στις 1.653,31 μονάδες. Υψηλότερα 0,25% για τον S&P 500, στις 858,73 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v