Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής για Q1 στη Wall Street

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη Wall με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων Q1 εντός της εβδομάδας. Στο προσκήνιο η GM και ο τραπεζικός κλάδος.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη Wall με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων Q1, εντός της εβδομάδας. Στο προσκήνιο η GM και ο τραπεζικός κλάδος.

Παρά τις πιέσεις (ισχνές είναι η αλήθεια) διατήρησε τις 8.000 μονάδες ο Dow Jones ενώ με θετικό πρόσημο έκλεισαν S&P 500 και Nasdaq.

Περιορισμένος ο όγκος συναλλαγών στη σημερινή συνεδρίαση καθώς η αργία στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, κράτησε μακριά από τη Wall σημαντικά ευρωπαϊκά επενδυτικά κεφάλαια.

Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επενδυτές περιμένουν μια πλειάδα αμερικανικών εταιριών να ανακοινώσει τα αποτελέσματα α’ τριμήνου για το 2009. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται η Citigroup, η JP Morgan, η General Electric (+8%), η Intel, η Google κα.

Τελικά επικράτησε η αισιοδοξία σε αναλυτές και επενδυτές για τα αναμενόμενα αποτελέσματα των τραπεζών. Συγκεκριμένα, κέρδη 22% κατέγραψε η μετοχή της Citigroup, 15% για την Bank of America, 3% για τη JP Morgan.

Στους πρωταγωνιστές της ημέρας η General Motors και η ενδεχόμενη ελεγχόμενη χρεοκοπία της από την αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε ένα βιώσιμο σχέδιο αναδιοργάνωσης της εταιρίας.

Πτώση 16% σημείωσε η μετοχή της GM ενώ κέρδη μόλις 1% για τη μετοχή της Ford.

Εντούτοις, θετικές εντυπώσεις δημιουργεί στους επενδυτές η γνωστοποίηση της εταιρίας Express Scripts (+10%) ότι προτίθεται να εξαγοράσει τις θυγατρικές διαχείρισης επιδότησης φαρμάκων της WellPoint προς 4,68 δισ. δολ.

Αντίθετα, η μετοχή της Genworth Financial διολίσθησε 30%, καθώς η κυβέρνηση αρνήθηκε την μετατροπή της εταιρίας σε τράπεζα, ώστε να έχει πρόσβαση στα κεφάλαια στήριξης στο TARP.

Στο μεταξύ, σημαντική πτώση 4% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου διαμορφούμενη στα 50,14 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 1,5% στα 895,8$/οz.

Λίγο πριν το κλείσιμο το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε στο NYSE για τις μετοχές των Citigroup, Bank of America, General Electric και στο Nasdaq για τις μετοχές των Powershares, Fifth Third Bancorp και Huntington Banchshares.

Το δικαίωμα της 3Ε εμφάνισε κέρδη 3%, στα 16,12 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε 2,95%, στα 3,84 δολάρια. Υψηλότερα κατά 3% το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 8,24 δολάρια.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 8.057,81 μονάδες με απώλειες 0,32%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,05%, στις 1.653,31 μονάδες. Υψηλότερα 0,25% για τον S&P 500, στις 858,73 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v