Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις στην Wall εν αναμονή τραπεζικού Q1

Επιφυλακτικό κλίμα επικρατεί την Wall, μετά από πέντε εβδομάδες κερδών και το Dow να διατηρείται πάνω από τις 8.000 μονάδες, με το βλέμμα στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων  Q1 των αμερικανικών τραπεζών, αυτή την εβδομάδα.

Επιφυλακτικό κλίμα επικρατεί την Wall Street, μετά από πέντε συνεχόμενες εβδομάδες κερδών και ο Dow επανέρχεται κάτω από τις 8.000 μονάδες, με το βλέμμα στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α΄τριμήνου των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, αυτή την εβδομάδα.

Οι επενδυτές προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις, κατόπιν έξι συνεχόμενων εβδομάδων κερδών για τον δείκτη Standard & Poor’s 500 που αυτή τη στιγμή κινείται σταθεροποιητικά στις 857 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones, που την Πέμπτη απεκόμισε κέρδη σχεδόν 250 μονάδων, υποχωρεί σήμερα 0,45% στις 8.045 μον., ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 1.646 μονάδες (-10 μον.).

Το αμερικανικό χρηματιστήριο παρέμεινε την Παρασκευή κλειστό για τον εορτασμό του καθολικού Πάσχα. Η αργία των περισσοτέρων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και σήμερα συμβάλλει στην δημιουργία ήπιων κινήσεων στην Wall Street. Η εικόνα ήταν θετική στις ασιατικές αγορές, με εύρωστη άνοδο στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών στο χρηματιστήριο της Σαγκάης κατόπιν της αύξησης –ρεκόρ στην πιστωτική επέκταση και τον δανεισμό στην Κίνα

Στο επίκεντρο της αμερικανικής συνεδρίασης βρίσκεται η General Motors, (-15%) η οποία φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα των The New York Times, να ετοιμάζει την αίτηση χρεοκοπίας της, ώστε να είναι διαθέσιμη σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητη στις 1 Ιουνίου, όταν λήξει το τελεσίγραφο της αμερικανικής κυβέρνησης για κατάθεση βιώσιμου σχεδίου αναδιοργάνωσης.

Ενδιαφέρον δημιουργεί και η ανακοίνωση της εταιρίας Express Scripts (+9,1%) ότι προτίθεται να εξαγοράσει τις θυγατρικές διαχείρισης επιδότησης φαρμάκων της WellPoint προς 4,68 δισ. δολ.

Η μετοχή της Chevron υποχωρεί 3,3% κατόπιν ανακοίνωσης μείωσης κερδών α΄τριμήνου. Η Exxon Mobil εμφανίζει πτώση 1,9%.

Ο τίτλος της Boeing διολισθαίνει 7% κατόπιν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α΄τριμήνου.

Η μετοχή της Genworth Financial διολισθαίνει 30%, καθώς η κυβέρνηση αρνήθηκε την μετατροπή της εταιρίας σε τράπεζα, ώστε να έχει πρόσβαση στα κεφάλαια βοήθειας TARP.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αναμένονται τα αποτελέσματα της Goldman Sachs Group, της JPMorgan Chase και της Citigroup, για την εταιρική κερδοφορία α΄τριμήνου.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v